1
Uvařte dle návodu na obalu 110 g pohanky a sceďte ji. Na kus alobalu vyskládejte 150 g červené řepy, pokapejte olivovým olejem, osolte, posypte lístky ze snítky tymiánu, zabalte, položte na plech a pečte v troubě na 150 °C přibližně 90 minut. Nechte vychladnout a očistěte. Polovinu řepy rozmixujte pomocí tyčového mixéru, vmíchejte do uvařené pohanky, přidejte 35 g másla a nastrouhanou kůru z ½ omytého citronu.
2
Do větší mísy vložte 220 g omytého a osušeného kuřecího masa, přelijte 2 lžícemi olivového oleje, přidejte lístky ze snítky tymiánu a petržele, nastrouhanou kůru z druhé půlky citronu, osolte a nechte 20 minut marinovat. Poté maso opečte na pánvi vhodné do trouby na lžíci oleje z obou stran dozlatova, přendejte do trouby a pečte na 180 °C po dobu 15 minut.
3
Druhou polovinu řepy i oloupanou mrkev nakrájejte na kolečka a zprudka je opečte dozlatova na lžíci olivového oleje a osolte.
4
Upečené maso nakrájejte na kousky a podávejte s řepovou pohankou a opečenou zeleninou. Ozdobit můžete nasekanou pažitkou. Jednoduchá specialita, kterou zvládne každý.
1
Uvařte dle návodu na obalu 110 g pohanky a sceďte ji. Na kus alobalu vyskládejte 150 g červené řepy, pokapejte olivovým olejem, osolte, posypte lístky ze snítky tymiánu, zabalte, položte na plech a pečte v troubě na 150 °C přibližně 90 minut. Nechte vychladnout a očistěte. Polovinu řepy rozmixujte pomocí tyčového mixéru, vmíchejte do uvařené pohanky, přidejte 35 g másla a nastrouhanou kůru z ½ omytého citronu.
2
Do větší mísy vložte 220 g omytého a osušeného kuřecího masa, přelijte 2 lžícemi olivového oleje, přidejte lístky ze snítky tymiánu a petržele, nastrouhanou kůru z druhé půlky citronu, osolte a nechte 20 minut marinovat. Poté maso opečte na pánvi vhodné do trouby na lžíci oleje z obou stran dozlatova, přendejte do trouby a pečte na 180 °C po dobu 15 minut.
3
Druhou polovinu řepy i oloupanou mrkev nakrájejte na kolečka a zprudka je opečte dozlatova na lžíci olivového oleje a osolte.
4
Upečené maso nakrájejte na kousky a podávejte s řepovou pohankou a opečenou zeleninou. Ozdobit můžete nasekanou pažitkou. Jednoduchá specialita, kterou zvládne každý.