Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBio marinovaný kuřecí steak s pečenou řepou a pohankou
Albert logoAlbert logo
  • Bio marinovaný kuřecí steak s pečenou řepou a pohankou

Bio marinovaný kuřecí steak s pečenou řepou a pohankou

Bio marinovaný kuřecí steak s pečenou řepou a pohankou
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Bezlepkové
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Pohanka loupaná, kroupy BIO 110 g
  • Řepa červená BIO 150 g
  • Olej olivový BIO 4 plž
  • Sůl
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Máslo BIO 35 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Kuřecí prsní řízky BIO 220 g
  • Petržel hladkolistá 1 snít.
  • Mrkev BIO 60 g
  • Pažitka čerstvá 1 hrs.
  • Pohanka loupaná, kroupy BIO 110 g
  • Řepa červená BIO 150 g
  • Olej olivový BIO 4 plž
  • Sůl
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Máslo BIO 35 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Kuřecí prsní řízky BIO 220 g
  • Petržel hladkolistá 1 snít.
  • Mrkev BIO 60 g
  • Pažitka čerstvá 1 hrs.

Příprava

1
Uvařte dle návodu na obalu 110 g pohanky a sceďte ji. Na kus alobalu vyskládejte 150 g červené řepy, pokapejte olivovým olejem, osolte, posypte lístky ze snítky tymiánu, zabalte, položte na plech a pečte v troubě na 150 °C přibližně 90 minut. Nechte vychladnout a očistěte. Polovinu řepy rozmixujte pomocí tyčového mixéru, vmíchejte do uvařené pohanky, přidejte 35 g másla a nastrouhanou kůru z ½ omytého citronu.
2
Do větší mísy vložte 220 g omytého a osušeného kuřecího masa, přelijte 2 lžícemi olivového oleje, přidejte lístky ze snítky tymiánu a petržele, nastrouhanou kůru z druhé půlky citronu, osolte a nechte 20 minut marinovat. Poté maso opečte na pánvi vhodné do trouby na lžíci oleje z obou stran dozlatova, přendejte do trouby a pečte na 180 °C po dobu 15 minut.
3
Druhou polovinu řepy i oloupanou mrkev nakrájejte na kolečka a zprudka je opečte dozlatova na lžíci olivového oleje a osolte.
4
Upečené maso nakrájejte na kousky a podávejte s řepovou pohankou a opečenou zeleninou. Ozdobit můžete nasekanou pažitkou. Jednoduchá specialita, kterou zvládne každý.
1
Uvařte dle návodu na obalu 110 g pohanky a sceďte ji. Na kus alobalu vyskládejte 150 g červené řepy, pokapejte olivovým olejem, osolte, posypte lístky ze snítky tymiánu, zabalte, položte na plech a pečte v troubě na 150 °C přibližně 90 minut. Nechte vychladnout a očistěte. Polovinu řepy rozmixujte pomocí tyčového mixéru, vmíchejte do uvařené pohanky, přidejte 35 g másla a nastrouhanou kůru z ½ omytého citronu.
2
Do větší mísy vložte 220 g omytého a osušeného kuřecího masa, přelijte 2 lžícemi olivového oleje, přidejte lístky ze snítky tymiánu a petržele, nastrouhanou kůru z druhé půlky citronu, osolte a nechte 20 minut marinovat. Poté maso opečte na pánvi vhodné do trouby na lžíci oleje z obou stran dozlatova, přendejte do trouby a pečte na 180 °C po dobu 15 minut.
3
Druhou polovinu řepy i oloupanou mrkev nakrájejte na kolečka a zprudka je opečte dozlatova na lžíci olivového oleje a osolte.
4
Upečené maso nakrájejte na kousky a podávejte s řepovou pohankou a opečenou zeleninou. Ozdobit můžete nasekanou pažitkou. Jednoduchá specialita, kterou zvládne každý.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 42 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 35 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 42 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 14 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.