1
Mrkve a cukety oloupejte, pokrájejte na kolečka a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte lžící olivového oleje, osolte, opepřete a poprašte oreganem. Promíchejte a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 20 minut.
2
Oloupanou červenou cibuli pokrájejte na tenká půlkolečka, lehce osolte a naložte do šťávy z 1 citronu.
3
Cizrnu slijte, vložte do misky, přidejte chilli pastu, lžíci oleje a promíchejte. Mrkev a cuketu po upečení shrňte na polovinu plechu a na druhou půlku vyložte připravenou cizrnu. Pečte dalších 10 minut.
4
Kuřecí prsa osolte a opepřete. Na pánvi rozpalte 2 lžíce oleje a maso opečte z obou stran dozlatova. Snižte oheň, přikryjte poklicí a dopékejte dalších 6 minut. Nechte 5 minut odpočinout a maso nakrájejte na nudličky.
5
Ve velké míse smíchejte upečenou mrkev, cuketu a cizrnu. Přidejte omytou okurku zbavenou semínek a pokrájenou na kostičky, opláchnutou rukolu, připravené maso a jemně promíchejte. Při servírování navrch rozdrobte fetu.
6
Připravte dresink. V malé misce smíchejte jogurt, hořčici, lžíci oleje a zbylou citronovou šťávu. Osolte a opepřete podle chuti. Dresink servírujte vedle salátu nebo jím salát přímo zakapejte.
1
Mrkve a cukety oloupejte, pokrájejte na kolečka a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte lžící olivového oleje, osolte, opepřete a poprašte oreganem. Promíchejte a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 20 minut.
2
Oloupanou červenou cibuli pokrájejte na tenká půlkolečka, lehce osolte a naložte do šťávy z 1 citronu.
3
Cizrnu slijte, vložte do misky, přidejte chilli pastu, lžíci oleje a promíchejte. Mrkev a cuketu po upečení shrňte na polovinu plechu a na druhou půlku vyložte připravenou cizrnu. Pečte dalších 10 minut.
4
Kuřecí prsa osolte a opepřete. Na pánvi rozpalte 2 lžíce oleje a maso opečte z obou stran dozlatova. Snižte oheň, přikryjte poklicí a dopékejte dalších 6 minut. Nechte 5 minut odpočinout a maso nakrájejte na nudličky.
5
Ve velké míse smíchejte upečenou mrkev, cuketu a cizrnu. Přidejte omytou okurku zbavenou semínek a pokrájenou na kostičky, opláchnutou rukolu, připravené maso a jemně promíchejte. Při servírování navrch rozdrobte fetu.
6
Připravte dresink. V malé misce smíchejte jogurt, hořčici, lžíci oleje a zbylou citronovou šťávu. Osolte a opepřete podle chuti. Dresink servírujte vedle salátu nebo jím salát přímo zakapejte.