Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBio kuřecí játra na cibulce s rýží
Albert logoAlbert logo
  • Bio kuřecí játra na cibulce s rýží

Bio kuřecí játra na cibulce s rýží

Vnitřnosti jsou často v kuchyni podceňovány. V Albertu můžete zakoupit kuřecí játra v bio kvalitě od certifikovaných chovů.
Bio kuřecí játra na cibulce s rýží
Snadné
46-60 minut
0/5
Česká
Bez laktózy
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Rýže BIO 400 g
  • Mouka hladká BIO 2 plž
  • Kuřecí játra BIO 500 g
  • Česnek BIO 1 strouž.
  • Cibule BIO 1,5 ks
  • Olej olivový BIO 2 plž
  • Kmín mletý 1/2 člž
  • Majoránka sušená 1/2 člž
  • Sůl
  • Petrželka čerstvá 2 snít.
  • Pepř
  • Rýže BIO 400 g
  • Mouka hladká BIO 2 plž
  • Kuřecí játra BIO 500 g
  • Česnek BIO 1 strouž.
  • Cibule BIO 1,5 ks
  • Olej olivový BIO 2 plž
  • Kmín mletý 1/2 člž
  • Majoránka sušená 1/2 člž
  • Sůl
  • Petrželka čerstvá 2 snít.
  • Pepř

Příprava

1
Propláchněte 400 g rýže pod tekoucí vodou, okapejte a dejte do hrnce v poměru 1 : 2 s vodou. Přiveďte k varu a vařte 15 minut.
2
Mezitím obalte 250 g očištěných jater ve 2 lžících hladké mouky. Opečte je v pánvi na lžíci rozpáleného oleje. Přidejte jednu najemno nakrájenou cibuli, stroužek oloupaného a prolisovaného česneku a společně orestujte.
3
Přilijte 400 ml vody a vařte 15 minut do zhoustnutí. Poté přisypte ½ lžičky kmínu, promnutou ½ lžičky majoránky, osolte a opepřete podle chuti. Zbylých 250 g jater nakrájejte na medailonky a na pánvi na lžíci oleje zprudka orestujte, na závěr osolte.
4
Servírujte na talíř játra s omáčkou, na ně rozložte opečené medailonky a podávejte s rýží. Ozdobte oloupanou cibulí nakrájenou na tenká kolečka a 2 nasekanými snítkami petrželky. Dobrou chuť!
1
Propláchněte 400 g rýže pod tekoucí vodou, okapejte a dejte do hrnce v poměru 1 : 2 s vodou. Přiveďte k varu a vařte 15 minut.
2
Mezitím obalte 250 g očištěných jater ve 2 lžících hladké mouky. Opečte je v pánvi na lžíci rozpáleného oleje. Přidejte jednu najemno nakrájenou cibuli, stroužek oloupaného a prolisovaného česneku a společně orestujte.
3
Přilijte 400 ml vody a vařte 15 minut do zhoustnutí. Poté přisypte ½ lžičky kmínu, promnutou ½ lžičky majoránky, osolte a opepřete podle chuti. Zbylých 250 g jater nakrájejte na medailonky a na pánvi na lžíci oleje zprudka orestujte, na závěr osolte.
4
Servírujte na talíř játra s omáčkou, na ně rozložte opečené medailonky a podávejte s rýží. Ozdobte oloupanou cibulí nakrájenou na tenká kolečka a 2 nasekanými snítkami petrželky. Dobrou chuť!

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.