1
Propláchněte 400 g rýže pod tekoucí vodou, okapejte a dejte do hrnce v poměru 1 : 2 s vodou. Přiveďte k varu a vařte 15 minut.
2
Mezitím obalte 250 g očištěných jater ve 2 lžících hladké mouky. Opečte je v pánvi na lžíci rozpáleného oleje. Přidejte jednu najemno nakrájenou cibuli, stroužek oloupaného a prolisovaného česneku a společně orestujte.
3
Přilijte 400 ml vody a vařte 15 minut do zhoustnutí. Poté přisypte ½ lžičky kmínu, promnutou ½ lžičky majoránky, osolte a opepřete podle chuti. Zbylých 250 g jater nakrájejte na medailonky a na pánvi na lžíci oleje zprudka orestujte, na závěr osolte.
4
Servírujte na talíř játra s omáčkou, na ně rozložte opečené medailonky a podávejte s rýží. Ozdobte oloupanou cibulí nakrájenou na tenká kolečka a 2 nasekanými snítkami petrželky. Dobrou chuť!
1
Propláchněte 400 g rýže pod tekoucí vodou, okapejte a dejte do hrnce v poměru 1 : 2 s vodou. Přiveďte k varu a vařte 15 minut.
2
Mezitím obalte 250 g očištěných jater ve 2 lžících hladké mouky. Opečte je v pánvi na lžíci rozpáleného oleje. Přidejte jednu najemno nakrájenou cibuli, stroužek oloupaného a prolisovaného česneku a společně orestujte.
3
Přilijte 400 ml vody a vařte 15 minut do zhoustnutí. Poté přisypte ½ lžičky kmínu, promnutou ½ lžičky majoránky, osolte a opepřete podle chuti. Zbylých 250 g jater nakrájejte na medailonky a na pánvi na lžíci oleje zprudka orestujte, na závěr osolte.
4
Servírujte na talíř játra s omáčkou, na ně rozložte opečené medailonky a podávejte s rýží. Ozdobte oloupanou cibulí nakrájenou na tenká kolečka a 2 nasekanými snítkami petrželky. Dobrou chuť!