1
Oloupanou cibuli a papriku nakrájejte nadrobno, kuřecí maso osolte, opepřete a dejte stranou.
2
V hrnci rozehřejte olivový olej a zprudka na něm orestujte kuřecí plátky 3 minuty z obou stran. Maso vyndejte stranou.
3
Ve výpeku orestujte cibuli, papriku a dochuťte mletou paprikou.
4
Bujón rozmíchejte ve vroucí vodě a zalijte jím cibuli s paprikou. Poté přilijte 250 ml mléka a vařte 10 minut.
5
Mezitím připravte jíšku. V pánvi rozehřejte 30 g másla a nechte na něm za stálého rychlého míchání zpěnit mouku.
6
Omáčku v hrnci rozmixujte ponorným mixérem, přidejte jíšku a 10 minut provařte. Stáhněte plamen, přidejte zakysanou smetanu a dochuťte. Nakonec v omáčce nechte krátce prohřát maso.
7
Bio kaiserky nakrájejte na kostičky a oddělte žloutky od bílků. V rendlíku rozpusťte zbytek másla. V míse prošlehejte mléko, žloutky, špetku soli a rozpuštěné máslo. Přidejte kaiserky a promíchejte.
8
Bílky vyšlehejte dotuha a vmíchejte je spolu s nasekanou petrželí do mísy k nasáklým kaiserkám. Vytvarujte navlhčenýma rukama kulaté knedlíčky Ø 7 cm. Vařte je na pařáku v hrnci s vroucí vodou cca 20 minut přiklopené pokličkou. Maso podávejte s omáčkou a knedlíkem a bio rodinný oběd je hotový.
1
Oloupanou cibuli a papriku nakrájejte nadrobno, kuřecí maso osolte, opepřete a dejte stranou.
2
V hrnci rozehřejte olivový olej a zprudka na něm orestujte kuřecí plátky 3 minuty z obou stran. Maso vyndejte stranou.
3
Ve výpeku orestujte cibuli, papriku a dochuťte mletou paprikou.
4
Bujón rozmíchejte ve vroucí vodě a zalijte jím cibuli s paprikou. Poté přilijte 250 ml mléka a vařte 10 minut.
5
Mezitím připravte jíšku. V pánvi rozehřejte 30 g másla a nechte na něm za stálého rychlého míchání zpěnit mouku.
6
Omáčku v hrnci rozmixujte ponorným mixérem, přidejte jíšku a 10 minut provařte. Stáhněte plamen, přidejte zakysanou smetanu a dochuťte. Nakonec v omáčce nechte krátce prohřát maso.
7
Bio kaiserky nakrájejte na kostičky a oddělte žloutky od bílků. V rendlíku rozpusťte zbytek másla. V míse prošlehejte mléko, žloutky, špetku soli a rozpuštěné máslo. Přidejte kaiserky a promíchejte.
8
Bílky vyšlehejte dotuha a vmíchejte je spolu s nasekanou petrželí do mísy k nasáklým kaiserkám. Vytvarujte navlhčenýma rukama kulaté knedlíčky Ø 7 cm. Vařte je na pařáku v hrnci s vroucí vodou cca 20 minut přiklopené pokličkou. Maso podávejte s omáčkou a knedlíkem a bio rodinný oběd je hotový.