1
Ve větším hrnci přiveďte k varu 300 ml vody, osolte ji a přidejte 200 g propláchnuté pohanky společně s ½ lžíce olivového oleje. Vařte 10 minut a poté nechte pod pokličkou 15 minut dojít.
2
V míse smíchejte 2 lžíce dijonské hořčice, šťávu z ½ bio citronu, osolte, opepřete a přisypte ½ lžičky sušeného tymiánu. Omyjte 300 g krůtích prsou a rozkrojte je napůl na medailonky. Vložte je do připravené marinády, aby byla rovnoměrně obalená.
3
Na velké pánvi vhodné do trouby rozehřejte lžíci olivového oleje a přidejte krůtí prsa. Opékejte 7 minut, dokud nezezlátnou, a poté otočte. Odstavte a přidejte k masu 350 g oloupaných a na kolečka pokrájených mrkví. Pánev přeneste do trouby rozehřáté na 180 °C a pečte přibližně 20 minut. Propečení masa kontrolujte vidličkou. Po propíchnutí musí vytékat čirá šťáva.
4
Opatrně vytáhněte pánev z trouby a vyjměte maso ven. Pečenou mrkev promíchejte s připravenou pohankou a servírujte. Zdravá a bio večeře je na stole.
1
Ve větším hrnci přiveďte k varu 300 ml vody, osolte ji a přidejte 200 g propláchnuté pohanky společně s ½ lžíce olivového oleje. Vařte 10 minut a poté nechte pod pokličkou 15 minut dojít.
2
V míse smíchejte 2 lžíce dijonské hořčice, šťávu z ½ bio citronu, osolte, opepřete a přisypte ½ lžičky sušeného tymiánu. Omyjte 300 g krůtích prsou a rozkrojte je napůl na medailonky. Vložte je do připravené marinády, aby byla rovnoměrně obalená.
3
Na velké pánvi vhodné do trouby rozehřejte lžíci olivového oleje a přidejte krůtí prsa. Opékejte 7 minut, dokud nezezlátnou, a poté otočte. Odstavte a přidejte k masu 350 g oloupaných a na kolečka pokrájených mrkví. Pánev přeneste do trouby rozehřáté na 180 °C a pečte přibližně 20 minut. Propečení masa kontrolujte vidličkou. Po propíchnutí musí vytékat čirá šťáva.
4
Opatrně vytáhněte pánev z trouby a vyjměte maso ven. Pečenou mrkev promíchejte s připravenou pohankou a servírujte. Zdravá a bio večeře je na stole.