1
Česnek oloupejte a prolisujte do misky. Přidejte nadrobno nasekané lístky z 5 snítek petržele a 3 snítek tymiánu, z ½ citronu vymačkejte šťávu. Všechny připravené suroviny promíchejte se 100 g změklého másla, přidejte špetku soli a pepře. Zbylé máslo dejte do lednice. Vytvarujte váleček, zabalte jej do potravinářské fólie a dejte ztuhnout na 30 minut do mrazničky.
2
Bio stehenní řízky vykostěte a maso lehce naklepejte. Doprostřed každého řízku pak položte plátek ztuhlého másla a přidejte nasekané lístky ze 4 snítek petržele a 2 snítek tymiánu. Maso přeložte napůl a okraje k sobě sklepněte paličkou. Zabalte do potravinářské fólie a nechte odležet 30 minut v chladničce.
3
Odstraňte potravinářskou fólii. Řízky osolte a rovnoměrně obalte v mouce. Poté je namočte do rozšlehaných vajec, nakonec obalte ve strouhance promíchané s nastrouhaným parmazánem a nasekanými lístky ze zbylé snítky petržele.
4
V pánvi rozehřejte olej a smažte řízky, dokud nedosáhnete preferované barvy. Poté přendejte do pekáče a dopečte 20 minut v troubě předehřáté na 160 °C.
5
Brambory oloupejte a propláchněte ve studené vodě, abyste je zbavili přebytečného škrobu. Vložte do hrnce, zalijte vodou, osolte a uvařte doměkka. Než se brambory uvaří, ohřejte mléko.
6
Uvařené brambory slijte a rozšťouchejte nebo rozmixujte ručním šlehačem. Přidejte na kousky nakrájené zbylé vychlazené máslo, teplé mléko a vše vyšlehejte společně dohladka. Dochuťte špetkou muškátového oříšku.
7
Omytou okurku i se slupkou nastrouhejte do mísy. V jiné misce promíchejte cukr, ocet, vodu, ½ lžičky soli a špetku pepře. Zálivkou prolijte nastrouhanou okurku a salát podávejte v misce.
1
Česnek oloupejte a prolisujte do misky. Přidejte nadrobno nasekané lístky z 5 snítek petržele a 3 snítek tymiánu, z ½ citronu vymačkejte šťávu. Všechny připravené suroviny promíchejte se 100 g změklého másla, přidejte špetku soli a pepře. Zbylé máslo dejte do lednice. Vytvarujte váleček, zabalte jej do potravinářské fólie a dejte ztuhnout na 30 minut do mrazničky.
2
Bio stehenní řízky vykostěte a maso lehce naklepejte. Doprostřed každého řízku pak položte plátek ztuhlého másla a přidejte nasekané lístky ze 4 snítek petržele a 2 snítek tymiánu. Maso přeložte napůl a okraje k sobě sklepněte paličkou. Zabalte do potravinářské fólie a nechte odležet 30 minut v chladničce.
3
Odstraňte potravinářskou fólii. Řízky osolte a rovnoměrně obalte v mouce. Poté je namočte do rozšlehaných vajec, nakonec obalte ve strouhance promíchané s nastrouhaným parmazánem a nasekanými lístky ze zbylé snítky petržele.
4
V pánvi rozehřejte olej a smažte řízky, dokud nedosáhnete preferované barvy. Poté přendejte do pekáče a dopečte 20 minut v troubě předehřáté na 160 °C.
5
Brambory oloupejte a propláchněte ve studené vodě, abyste je zbavili přebytečného škrobu. Vložte do hrnce, zalijte vodou, osolte a uvařte doměkka. Než se brambory uvaří, ohřejte mléko.
6
Uvařené brambory slijte a rozšťouchejte nebo rozmixujte ručním šlehačem. Přidejte na kousky nakrájené zbylé vychlazené máslo, teplé mléko a vše vyšlehejte společně dohladka. Dochuťte špetkou muškátového oříšku.
7
Omytou okurku i se slupkou nastrouhejte do mísy. V jiné misce promíchejte cukr, ocet, vodu, ½ lžičky soli a špetku pepře. Zálivkou prolijte nastrouhanou okurku a salát podávejte v misce.