Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBio křehké kyjevské řízky s bramborovou kaší
Albert logoAlbert logo

Bio křehké kyjevské řízky s bramborovou kaší

Bio křehké kyjevské řízky s bramborovou kaší
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Východoevropská
Bio
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Česnek BIO 2 strouž.
  • Tymián čerstvý 5 snít.
  • Petrželka čerstvá 10 snít.
  • Citron BIO 1 ks
  • Máslo BIO 200 g
  • Sůl
  • Kuřecí stehna BIO 450 g
  • Pepř
  • Mouka hladká BIO 200 g
  • Strouhanka 300 g
  • Vejce BIO 2 ks
  • Parmazán 100 g
  • Olej řepkový 300 ml
  • Brambory BIO 1 kg
  • Mléko polotučné BIO 150 ml
  • Salátová okurka BIO 1 ks
  • Muškátový oříšek
  • Jablečný ocet 30 ml
  • Cukr třtinový BIO 20 g
  • Voda 150 ml
  • Česnek BIO 2 strouž.
  • Tymián čerstvý 5 snít.
  • Petrželka čerstvá 10 snít.
  • Citron BIO 1 ks
  • Máslo BIO 200 g
  • Sůl
  • Kuřecí stehna BIO 450 g
  • Pepř
  • Mouka hladká BIO 200 g
  • Strouhanka 300 g
  • Vejce BIO 2 ks
  • Parmazán 100 g
  • Olej řepkový 300 ml
  • Brambory BIO 1 kg
  • Mléko polotučné BIO 150 ml

Příprava

1
Česnek oloupejte a prolisujte do misky. Přidejte nadrobno nasekané lístky z 5 snítek petržele a 3 snítek tymiánu, z ½ citronu vymačkejte šťávu. Všechny připravené suroviny promíchejte se 100 g změklého másla, přidejte špetku soli a pepře. Zbylé máslo dejte do lednice. Vytvarujte váleček, zabalte jej do potravinářské fólie a dejte ztuhnout na 30 minut do mrazničky.
2
Bio stehenní řízky vykostěte a maso lehce naklepejte. Doprostřed každého řízku pak položte plátek ztuhlého másla a přidejte nasekané lístky ze 4 snítek petržele a 2 snítek tymiánu. Maso přeložte napůl a okraje k sobě sklepněte paličkou. Zabalte do potravinářské fólie a nechte odležet 30 minut v chladničce.
3
Odstraňte potravinářskou fólii. Řízky osolte a rovnoměrně obalte v mouce. Poté je namočte do rozšlehaných vajec, nakonec obalte ve strouhance promíchané s nastrouhaným parmazánem a nasekanými lístky ze zbylé snítky petržele.
4
V pánvi rozehřejte olej a smažte řízky, dokud nedosáhnete preferované barvy. Poté přendejte do pekáče a dopečte 20 minut v troubě předehřáté na 160 °C.
5
Brambory oloupejte a propláchněte ve studené vodě, abyste je zbavili přebytečného škrobu. Vložte do hrnce, zalijte vodou, osolte a uvařte doměkka. Než se brambory uvaří, ohřejte mléko.
6
Uvařené brambory slijte a rozšťouchejte nebo rozmixujte ručním šlehačem. Přidejte na kousky nakrájené zbylé vychlazené máslo, teplé mléko a vše vyšlehejte společně dohladka. Dochuťte špetkou muškátového oříšku.
7
Omytou okurku i se slupkou nastrouhejte do mísy. V jiné misce promíchejte cukr, ocet, vodu, ½ lžičky soli a špetku pepře. Zálivkou prolijte nastrouhanou okurku a salát podávejte v misce.
1
Česnek oloupejte a prolisujte do misky. Přidejte nadrobno nasekané lístky z 5 snítek petržele a 3 snítek tymiánu, z ½ citronu vymačkejte šťávu. Všechny připravené suroviny promíchejte se 100 g změklého másla, přidejte špetku soli a pepře. Zbylé máslo dejte do lednice. Vytvarujte váleček, zabalte jej do potravinářské fólie a dejte ztuhnout na 30 minut do mrazničky.
2
Bio stehenní řízky vykostěte a maso lehce naklepejte. Doprostřed každého řízku pak položte plátek ztuhlého másla a přidejte nasekané lístky ze 4 snítek petržele a 2 snítek tymiánu. Maso přeložte napůl a okraje k sobě sklepněte paličkou. Zabalte do potravinářské fólie a nechte odležet 30 minut v chladničce.
3
Odstraňte potravinářskou fólii. Řízky osolte a rovnoměrně obalte v mouce. Poté je namočte do rozšlehaných vajec, nakonec obalte ve strouhance promíchané s nastrouhaným parmazánem a nasekanými lístky ze zbylé snítky petržele.
4
V pánvi rozehřejte olej a smažte řízky, dokud nedosáhnete preferované barvy. Poté přendejte do pekáče a dopečte 20 minut v troubě předehřáté na 160 °C.
5
Brambory oloupejte a propláchněte ve studené vodě, abyste je zbavili přebytečného škrobu. Vložte do hrnce, zalijte vodou, osolte a uvařte doměkka. Než se brambory uvaří, ohřejte mléko.
6
Uvařené brambory slijte a rozšťouchejte nebo rozmixujte ručním šlehačem. Přidejte na kousky nakrájené zbylé vychlazené máslo, teplé mléko a vše vyšlehejte společně dohladka. Dochuťte špetkou muškátového oříšku.
7
Omytou okurku i se slupkou nastrouhejte do mísy. V jiné misce promíchejte cukr, ocet, vodu, ½ lžičky soli a špetku pepře. Zálivkou prolijte nastrouhanou okurku a salát podávejte v misce.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.