1
V míse smíchejte 120 g špaldové mouky spolu se 100 g ovesných vloček, špetkou soli, 100 g třtinového cukru a 100 g másla na drobenku.
2
Omyjte 800 g jablek, zbavte je jádřinců a 700 g nakrájejte na kostky 2 × 2 cm, zbylých 100 g na plátky. Přesypte je lžící skořice, 30 g třtinového cukru a pokapejte vymačkanou šťávou z jednoho bio citronu. Vše dobře promíchejte a kostičky rovnoměrně rozprostřete do zapékací mísy jako základ.
3
Pak kostičky jablek posypte připravenou drobenkou a ozdobte plátky jablek. Posypte je co nejvíce rovnoměrně, aby v drobence nebyly zbytečně velké hrudky.
4
Crumble pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut dozlatova. Podávejte ještě horký jako bio snídani nebo odpolední dezert.
1
V míse smíchejte 120 g špaldové mouky spolu se 100 g ovesných vloček, špetkou soli, 100 g třtinového cukru a 100 g másla na drobenku.
2
Omyjte 800 g jablek, zbavte je jádřinců a 700 g nakrájejte na kostky 2 × 2 cm, zbylých 100 g na plátky. Přesypte je lžící skořice, 30 g třtinového cukru a pokapejte vymačkanou šťávou z jednoho bio citronu. Vše dobře promíchejte a kostičky rovnoměrně rozprostřete do zapékací mísy jako základ.
3
Pak kostičky jablek posypte připravenou drobenkou a ozdobte plátky jablek. Posypte je co nejvíce rovnoměrně, aby v drobence nebyly zbytečně velké hrudky.
4
Crumble pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut dozlatova. Podávejte ještě horký jako bio snídani nebo odpolední dezert.