1
Mandle v mixéru umelte na mouku a dejte stranou. Omytá jablka oloupejte, nastrouhejte do mísy a posypte skořicí. Oddělte žloutky od bílků. Bílky v míse vyšlehejte ručním šlehačem se špetkou soli do tuhého sněhu.
2
Žloutky v jiné míse vyšlehejte spolu se sirupem a kůrou z poloviny dobře omytého citronu. Do žloutkové pěny přisypte mandlovou mouku a promíchejte. Přidejte sníh a opatrně promíchejte.
3
Na plech vyložený pečicím papírem rozprostřete ochucená jablka. Na ně nalijte připravené těsto a dobře rozetřete.
4
Pečte v troubě předehřáté na 190 °C 16 minut. Po upečení nechte 2 minuty na mřížce odležet. Pak plech otočte dnem vzhůru a ještě horkou roládu opatrně zarolujte jablky dovnitř. Nechte vychladnout a nakrájejte.
1
Mandle v mixéru umelte na mouku a dejte stranou. Omytá jablka oloupejte, nastrouhejte do mísy a posypte skořicí. Oddělte žloutky od bílků. Bílky v míse vyšlehejte ručním šlehačem se špetkou soli do tuhého sněhu.
2
Žloutky v jiné míse vyšlehejte spolu se sirupem a kůrou z poloviny dobře omytého citronu. Do žloutkové pěny přisypte mandlovou mouku a promíchejte. Přidejte sníh a opatrně promíchejte.
3
Na plech vyložený pečicím papírem rozprostřete ochucená jablka. Na ně nalijte připravené těsto a dobře rozetřete.
4
Pečte v troubě předehřáté na 190 °C 16 minut. Po upečení nechte 2 minuty na mřížce odležet. Pak plech otočte dnem vzhůru a ještě horkou roládu opatrně zarolujte jablky dovnitř. Nechte vychladnout a nakrájejte.