1
Maso nakrájejte na větší kostky, osolte, opepřete a promíchejte se 6 stroužky oloupaného, prolisovaného česneku.
2
V hrnci vhodném do trouby rozpalte sádlo a orestujte na něm dozlatova 2 oloupané, najemno nakrájené cibule. Přidejte maso a zprudka orestujte ze všech stran. Podlijte 300 ml vody, přidejte rozdrobený bujón, promíchejte a pečte v troubě přiklopené pokličkou 1 hodinu na 180 °C doměkka. Občas promíchejte.
3
V hrnku promíchejte mouku s 200 ml vody. Vlijte do hrnce s masem a dohladka promíchejte. Na sporáku ještě 10 minut za občasného míchání provařte.
4
Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Pak je oloupejte a nastrouhejte na vál. Vytvořte v nich důlek a posypte lžičkou soli. Do důlku rozklepněte 1 vejce, přisypte hrubou mouku a krupici a rychle vypracujte těsto. Vytvarujte z něj 4 válečky. Vařte je ve vroucí osolené vodě 15 minut.
5
V rendlíku rozpalte olej a zpěňte na něm zbylou oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Přidejte lehce povolený špenát a za občasného míchání nechte úplně rozmrazit. Přilijte smetanu, osolte, opepřete, přidejte špetku muškátového oříšku a vmíchejte zbylé 3 stroužky prolisovaného česneku a zbylé vejce. Vařte 10 minut.
1
Maso nakrájejte na větší kostky, osolte, opepřete a promíchejte se 6 stroužky oloupaného, prolisovaného česneku.
2
V hrnci vhodném do trouby rozpalte sádlo a orestujte na něm dozlatova 2 oloupané, najemno nakrájené cibule. Přidejte maso a zprudka orestujte ze všech stran. Podlijte 300 ml vody, přidejte rozdrobený bujón, promíchejte a pečte v troubě přiklopené pokličkou 1 hodinu na 180 °C doměkka. Občas promíchejte.
3
V hrnku promíchejte mouku s 200 ml vody. Vlijte do hrnce s masem a dohladka promíchejte. Na sporáku ještě 10 minut za občasného míchání provařte.
4
Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Pak je oloupejte a nastrouhejte na vál. Vytvořte v nich důlek a posypte lžičkou soli. Do důlku rozklepněte 1 vejce, přisypte hrubou mouku a krupici a rychle vypracujte těsto. Vytvarujte z něj 4 válečky. Vařte je ve vroucí osolené vodě 15 minut.
5
V rendlíku rozpalte olej a zpěňte na něm zbylou oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Přidejte lehce povolený špenát a za občasného míchání nechte úplně rozmrazit. Přilijte smetanu, osolte, opepřete, přidejte špetku muškátového oříšku a vmíchejte zbylé 3 stroužky prolisovaného česneku a zbylé vejce. Vařte 10 minut.