Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBio grilované kuře na prkénku
Albert logoAlbert logo
  • Bio grilované kuře na prkénku

Bio grilované kuře na prkénku

Bio grilované kuře na prkénku
Snadné
46-60 minut
0/5
Česká
Bio
Grilování
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Sůl
  • Máslo BIO 50 g
  • Tymián čerstvý 1 hrs.
  • Pepř
  • Kuřecí prsní řízky BIO 4 ks
  • Olej olivový BIO 5 plž
  • Kuřecí stehna BIO 4 ks
  • Brambory BIO 500 g
  • Rajčata cherry BIO 100 g
  • Cuketa BIO 1 ks
  • Jogurt bílý BIO 1 ks
  • Máta 1 hrs.
  • Sůl
  • Máslo BIO 50 g
  • Tymián čerstvý 1 hrs.
  • Pepř
  • Kuřecí prsní řízky BIO 4 ks
  • Olej olivový BIO 5 plž
  • Kuřecí stehna BIO 4 ks
  • Brambory BIO 500 g
  • Rajčata cherry BIO 100 g
  • Cuketa BIO 1 ks
  • Jogurt bílý BIO 1 ks
  • Máta 1 hrs.

Příprava

1
V sekáčku rozmixujte 50 g másla spolu s ½ hrsti tymiánu. Bylinkové máslo srolujte v potravinářské fólii do válečku a dejte vychladit. Potřete 2 lžícemi olivového oleje 4 kuřecí prsa a 4 kuřecí stehna. Maso osolte a opepřete.
2
Omyjte 500 g menších brambor a dejte je na 10 minut předvařit do osolené vroucí vody. Poté sceďte a dlaní trochu rozmáčkněte, aby se zploštily a praskly.
3
Rozpalte gril, okartáčujte rošt a potřete jej olejem. Položte nejprve stehna kůží dolů na rozpálený rošt a grilujte 5 minut. Potom přidejte také prsa a grilujte dalších 5 minut společně, pak obraťte a pokračujte v grilování ještě 8–10 minut, prsa můžete sundat dříve.
4
Zvolte menší žár a gril přiklopte, aby se maso důkladně propeklo. Že je maso hotové, můžete vyzkoušet pomocí teploměru na maso zabodnutého do hotového stehýnka. Teplota by měla být 82 °C. Hotové kuře poklaďte pokrájeným bylinkovým máslem.
5
Mezitím nakrájejte cuketu na silnější podélné plátky a spolu se 100 g cherry rajčátek potřete lžící olivového oleje. Osolte a opepřete. Vše ogrilujte z každé strany 3 minuty společně s uvařenými brambůrky.
6
Na dip rozmixujte kelímek bílého jogurtu s hrstí lístků máty. Pár lístků si nechte na dozdobení. Pak vše servírujte na prkénku a úžasný oběd v bio kvalitě je hotový.
1
V sekáčku rozmixujte 50 g másla spolu s ½ hrsti tymiánu. Bylinkové máslo srolujte v potravinářské fólii do válečku a dejte vychladit. Potřete 2 lžícemi olivového oleje 4 kuřecí prsa a 4 kuřecí stehna. Maso osolte a opepřete.
2
Omyjte 500 g menších brambor a dejte je na 10 minut předvařit do osolené vroucí vody. Poté sceďte a dlaní trochu rozmáčkněte, aby se zploštily a praskly.
3
Rozpalte gril, okartáčujte rošt a potřete jej olejem. Položte nejprve stehna kůží dolů na rozpálený rošt a grilujte 5 minut. Potom přidejte také prsa a grilujte dalších 5 minut společně, pak obraťte a pokračujte v grilování ještě 8–10 minut, prsa můžete sundat dříve.
4
Zvolte menší žár a gril přiklopte, aby se maso důkladně propeklo. Že je maso hotové, můžete vyzkoušet pomocí teploměru na maso zabodnutého do hotového stehýnka. Teplota by měla být 82 °C. Hotové kuře poklaďte pokrájeným bylinkovým máslem.
5
Mezitím nakrájejte cuketu na silnější podélné plátky a spolu se 100 g cherry rajčátek potřete lžící olivového oleje. Osolte a opepřete. Vše ogrilujte z každé strany 3 minuty společně s uvařenými brambůrky.
6
Na dip rozmixujte kelímek bílého jogurtu s hrstí lístků máty. Pár lístků si nechte na dozdobení. Pak vše servírujte na prkénku a úžasný oběd v bio kvalitě je hotový.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 49 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 21 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 49 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.