Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBio falafel bowl
Albert logoAlbert logo
  • Bio falafel bowl

Bio falafel bowl

Jde to i bez masa. Falafel je bohatý na vlákninu i bílkoviny. Navíc v bio kvalitě si dopřejete pravou chuť přírody. Miska plná zdraví chutná na oběd i večeři, připravte ji své babičce nebo dědovi a překvapte je chutí z přírody.
Bio falafel bowl
Snadné
5/5
Asijská
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Falafel BIO 360 g
  • Olej olivový BIO 6 plž
  • Voda 150 ml
  • Cukr třtinový BIO 100 g
  • Jablečný ocet 100 ml
  • Cibule červená 4 ks
  • Salátová okurka BIO 1 ks
  • Rajčata BIO 4 ks
  • Cizrna sterilovaná BIO 250 g
  • Česnek BIO 2 strouž.
  • Petržel hladkolistá 100 g
  • Olivy zelené BIO 235 g
  • Olivy kalamata BIO 230 g
  • Zakysaná smetana BIO 175 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Hummus BIO 160 g
  • Falafel BIO 360 g
  • Olej olivový BIO 6 plž
  • Voda 150 ml
  • Cukr třtinový BIO 100 g
  • Jablečný ocet 100 ml
  • Cibule červená 4 ks
  • Salátová okurka BIO 1 ks
  • Rajčata BIO 4 ks
  • Cizrna sterilovaná BIO 250 g
  • Česnek BIO 2 strouž.
  • Petržel hladkolistá 100 g
  • Olivy zelené BIO 235 g
  • Olivy kalamata BIO 230 g
  • Zakysaná smetana BIO 175 g
  • Sůl

Příprava

1
Opečte 360 g falafelu na 2 lžících oleje z obou stran dozlatova, přendejte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě na 160 °C po dobu 8 minut. Mezitím svařte v kastrůlku 150 ml vody, 100 g cukru, 100 ml jablečného octa a přidejte oloupané, na měsíčky nakrájené 4 cibule. Zakryjte pokličkou a po svaření odložte stranou a nechte pod pokličkou vychladnout.
2
Okurku a 4 rajčata omyjte, nechte okapat a nakrájejte na měsíčky. Na 2 lžících oleje opečte dozlatova 250 g cizrny, 2 oloupané a rozmělněné stroužky česneku, 100 g petrželky, 235 g zelených oliv a 230 g oliv kalamata.
3
Na dresink smíchejte 175 g zakysané smetany se 2 lžícemi olivového oleje, osolte a opepřete.
4
Do hluboké misky poklaďte nakrájenou čerstvou zeleninu, upečený falafel, cizrnovoolivovou směs, nakládanou cibulku a 2 lžíce hummusu.
1
Opečte 360 g falafelu na 2 lžících oleje z obou stran dozlatova, přendejte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě na 160 °C po dobu 8 minut. Mezitím svařte v kastrůlku 150 ml vody, 100 g cukru, 100 ml jablečného octa a přidejte oloupané, na měsíčky nakrájené 4 cibule. Zakryjte pokličkou a po svaření odložte stranou a nechte pod pokličkou vychladnout.
2
Okurku a 4 rajčata omyjte, nechte okapat a nakrájejte na měsíčky. Na 2 lžících oleje opečte dozlatova 250 g cizrny, 2 oloupané a rozmělněné stroužky česneku, 100 g petrželky, 235 g zelených oliv a 230 g oliv kalamata.
3
Na dresink smíchejte 175 g zakysané smetany se 2 lžícemi olivového oleje, osolte a opepřete.
4
Do hluboké misky poklaďte nakrájenou čerstvou zeleninu, upečený falafel, cizrnovoolivovou směs, nakládanou cibulku a 2 lžíce hummusu.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 46 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 18 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 46 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.