1
Ze všech 6 vajec opatrně oddělte bílky od žloutků. žloutky v míse smíchejte se 120 g třtinového cukru a metličkou vyšlehejte do lehké krémové textury.
2
Do hrnce vlijte 250 ml smetany a 500 ml mléka, přidejte 1⁄2 lžičky mletého muškátového oříšku a špetku soli. Za stálého míchání přiveďte směs pod bod varu. Po jedné lžíci horkou směs vmíchejte ke žloutkové směsi. Spojený základ přelijte zpět do hrnce a za stálého míchání pomalu na mírném ohřevu přiveďte do požadované hustoty. Pozor, ať teplota nepřesáhne 80 °C.
3
Hrnec stáhněte z plotny a vlijte do směsi 100 ml rumu nebo jiného oblíbeného alkoholu. Vhodné je třeba brandy.
4
Hotový likér přelijte do ozdobné lahve a dejte vychladit do lednice. Podávejte vždy vychlazený ve společnosti rodiny a přátel. Na zdraví!
1
Ze všech 6 vajec opatrně oddělte bílky od žloutků. žloutky v míse smíchejte se 120 g třtinového cukru a metličkou vyšlehejte do lehké krémové textury.
2
Do hrnce vlijte 250 ml smetany a 500 ml mléka, přidejte 1⁄2 lžičky mletého muškátového oříšku a špetku soli. Za stálého míchání přiveďte směs pod bod varu. Po jedné lžíci horkou směs vmíchejte ke žloutkové směsi. Spojený základ přelijte zpět do hrnce a za stálého míchání pomalu na mírném ohřevu přiveďte do požadované hustoty. Pozor, ať teplota nepřesáhne 80 °C.
3
Hrnec stáhněte z plotny a vlijte do směsi 100 ml rumu nebo jiného oblíbeného alkoholu. Vhodné je třeba brandy.
4
Hotový likér přelijte do ozdobné lahve a dejte vychladit do lednice. Podávejte vždy vychlazený ve společnosti rodiny a přátel. Na zdraví!