1
Rozemelte 400 g cizrny i s nálevem ve food procesoru nebo sekáčku na hrubší pastovitou konzistenci. Obě cibule očistěte a nakrájejte najemno. Polovinu cibule přisypte k cizrně. Přidejte 3 očištěné stroužky česneku, 100 g mouky, 2 lžičky římského kmínu, lžičku mletého koriandru, osolte, opepřete a znovu promixujte na hrubší pastu. Směs nechte v lednici 2 hodiny odstát.
2
Z připravené cizrny vyválejte kuličky a obalte je v mouce, aby se nelepily. Do hrnce nalijte 250 ml oleje a postupně v něm kuličky dozlatova smažte 5 minut. Hotové je vyndejte na talíř s papírovou utěrkou. Očistěte 2 mrkve, nakrájejte je nadrobno a spolu se zbylou cibulí orestujte na 50 ml rozpáleného olivového oleje v pánvi. Pak směs podlijte 400 ml passaty, přidejte lžíci mleté papriky a nechte 10 minut jemně probublávat. Omáčku osolte a opepřete. Nakonec rozmixujte tyčovým mixérem dohladka a případně dořeďte vodou do požadované konzistence.
3
Do hrnce odvažte 500 g kuskusu a zalijte vroucí vodou. Kuskus osolte a nechte pod pokličkou vařit na mírném stupni 5 minut. Pak stáhněte z plotny a nechte dalších 10 minut dojít.
4
Do misek servírujte připravený kuskus, rajčatovou omáčku, kuličky falafelu a listy salátu. Vše dozdobte čerstvým koriandrem. Oběd v bio kvalitě můžete mít každý den!
1
Rozemelte 400 g cizrny i s nálevem ve food procesoru nebo sekáčku na hrubší pastovitou konzistenci. Obě cibule očistěte a nakrájejte najemno. Polovinu cibule přisypte k cizrně. Přidejte 3 očištěné stroužky česneku, 100 g mouky, 2 lžičky římského kmínu, lžičku mletého koriandru, osolte, opepřete a znovu promixujte na hrubší pastu. Směs nechte v lednici 2 hodiny odstát.
2
Z připravené cizrny vyválejte kuličky a obalte je v mouce, aby se nelepily. Do hrnce nalijte 250 ml oleje a postupně v něm kuličky dozlatova smažte 5 minut. Hotové je vyndejte na talíř s papírovou utěrkou. Očistěte 2 mrkve, nakrájejte je nadrobno a spolu se zbylou cibulí orestujte na 50 ml rozpáleného olivového oleje v pánvi. Pak směs podlijte 400 ml passaty, přidejte lžíci mleté papriky a nechte 10 minut jemně probublávat. Omáčku osolte a opepřete. Nakonec rozmixujte tyčovým mixérem dohladka a případně dořeďte vodou do požadované konzistence.
3
Do hrnce odvažte 500 g kuskusu a zalijte vroucí vodou. Kuskus osolte a nechte pod pokličkou vařit na mírném stupni 5 minut. Pak stáhněte z plotny a nechte dalších 10 minut dojít.
4
Do misek servírujte připravený kuskus, rajčatovou omáčku, kuličky falafelu a listy salátu. Vše dozdobte čerstvým koriandrem. Oběd v bio kvalitě můžete mít každý den!