1
Nakrájejte na kostičky 4 starší plátky chleba a 2 zbylé plátky opečte na lžíci rozpáleného oleje dozlatova. Dejte stranou.
2
Do téhož hrnce vlijte lžíci oleje, rozehřejte a orestujte na něm oloupanou a na kostičky nakrájenou zeleninu: cibuli, mrkev a pastinák. Zalijte 1 l vody, přidejte bujón a polovinu opečených kostiček chleba.
3
Přisypte ½ lžičky kmínu, ½ lžičky soli a 2 oloupané a prolisované stroužky česneku. Polévku přiveďte k varu. Vařte 20 minut, dokud se chléb nerozvaří.
4
Tyčovým mixérem pak polévku rozmixujte dohladka a podávejte pokapanou lžící olivového oleje se zbylým opečeným chlebem a 2 nasekanými snítkami petrželky. Nostalgie na talíři je tu!
1
Nakrájejte na kostičky 4 starší plátky chleba a 2 zbylé plátky opečte na lžíci rozpáleného oleje dozlatova. Dejte stranou.
2
Do téhož hrnce vlijte lžíci oleje, rozehřejte a orestujte na něm oloupanou a na kostičky nakrájenou zeleninu: cibuli, mrkev a pastinák. Zalijte 1 l vody, přidejte bujón a polovinu opečených kostiček chleba.
3
Přisypte ½ lžičky kmínu, ½ lžičky soli a 2 oloupané a prolisované stroužky česneku. Polévku přiveďte k varu. Vařte 20 minut, dokud se chléb nerozvaří.
4
Tyčovým mixérem pak polévku rozmixujte dohladka a podávejte pokapanou lžící olivového oleje se zbylým opečeným chlebem a 2 nasekanými snítkami petrželky. Nostalgie na talíři je tu!