1
Propláchněte 200 g fazolí. V hrnci je zalijte vodou a nechte přes noc namáčet. Ve stejné vodě poté vařte 60 minut doměkka.
2
Cibuli oloupejte, najemno nakrájejte a na pánvi na rozpálené lžíci oleje orestujte 3 minuty. Přisypte oloupané, na plátky nakrájené 2 stroužky česneku, papriku nakrájenou na nudličky, ½ lžičky chilli vloček a lžičku sladké papriky. Nechte společně rozvonět.
3
Do pánve přidejte 460 g mletého masa, vařečkou rozdělte na malé hrudky a na středním plameni opečte spolu se 400 g krájených rajčat. Přidejte 300 ml vody, kostku bujónu, lžičku majoránky, osolte, opepřete a přidejte lžíci třtinového cukru. Přiveďte k varu, přikryjte pokličkou a na mírném plameni za občasného promíchání vařte 20 minut. Poté přidejte uvařené a scezené fazole, 150 g konzervované kukuřice a ještě 10 minut provařte.
4
Propláchněte 300 g rýže pod tekoucí vodou a dejte ji vařit na 15 minut. Poté nechte ještě 5 minut pod pokličkou dojít. Chilli con carne servírujte s rýží ozdobené lístky koriandru a na měsíčky nakrájenou limetou. Tohle jídlo s mexickými kořeny vás rozhodně zahřeje a uspokojí všechny vaše chuťové buňky.
1
Propláchněte 200 g fazolí. V hrnci je zalijte vodou a nechte přes noc namáčet. Ve stejné vodě poté vařte 60 minut doměkka.
2
Cibuli oloupejte, najemno nakrájejte a na pánvi na rozpálené lžíci oleje orestujte 3 minuty. Přisypte oloupané, na plátky nakrájené 2 stroužky česneku, papriku nakrájenou na nudličky, ½ lžičky chilli vloček a lžičku sladké papriky. Nechte společně rozvonět.
3
Do pánve přidejte 460 g mletého masa, vařečkou rozdělte na malé hrudky a na středním plameni opečte spolu se 400 g krájených rajčat. Přidejte 300 ml vody, kostku bujónu, lžičku majoránky, osolte, opepřete a přidejte lžíci třtinového cukru. Přiveďte k varu, přikryjte pokličkou a na mírném plameni za občasného promíchání vařte 20 minut. Poté přidejte uvařené a scezené fazole, 150 g konzervované kukuřice a ještě 10 minut provařte.
4
Propláchněte 300 g rýže pod tekoucí vodou a dejte ji vařit na 15 minut. Poté nechte ještě 5 minut pod pokličkou dojít. Chilli con carne servírujte s rýží ozdobené lístky koriandru a na měsíčky nakrájenou limetou. Tohle jídlo s mexickými kořeny vás rozhodně zahřeje a uspokojí všechny vaše chuťové buňky.