1
Jablka nastrouhejte nahrubo. V míse smíchejte s moukami, práškem do pečiva, skořicí, rozinkami a kůrou z citronu.
2
Formu na bábovku o průměru 18 cm vymažte máslem a vysypte strouhankou.
3
Vejce vyšlehejte se 100 g cukru do pěny. Postupně zašlehejte i 70 g rozpuštěného másla a zakysanou smetanu. Pak jemně vmíchejte sypké suroviny.
4
Těsto vlijte do formy. Pečte 30–35 minut v troubě na 170 °C.
5
Upečenou bábovku nechte zcela vychladnout, poté vyklopte a pocukrujte třtinovým cukrem namletým najemno.
1
Jablka nastrouhejte nahrubo. V míse smíchejte s moukami, práškem do pečiva, skořicí, rozinkami a kůrou z citronu.
2
Formu na bábovku o průměru 18 cm vymažte máslem a vysypte strouhankou.
3
Vejce vyšlehejte se 100 g cukru do pěny. Postupně zašlehejte i 70 g rozpuštěného másla a zakysanou smetanu. Pak jemně vmíchejte sypké suroviny.
4
Těsto vlijte do formy. Pečte 30–35 minut v troubě na 170 °C.
5
Upečenou bábovku nechte zcela vychladnout, poté vyklopte a pocukrujte třtinovým cukrem namletým najemno.