Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBio buřtguláš
Albert logoAlbert logo
  • Bio buřtguláš

Bio buřtguláš

Bio buřtguláš
Velmi snadné
31-45 minut
0/5
Česká
Bio
Neplýtvání
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Olej olivový BIO 2 plž
  • Špekáčky BIO 600 g
  • Cibule BIO 2 ks
  • Paprika mletá sladká 2 plž
  • Česnek BIO 4 strouž.
  • Kmín celý 2 člž
  • Mouka hladká BIO 3 plž
  • Bujón zeleninový BIO 1 ks
  • Brambory BIO 600 g
  • Majoránka sušená 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový BIO 2 plž
  • Špekáčky BIO 600 g
  • Cibule BIO 2 ks
  • Paprika mletá sladká 2 plž
  • Česnek BIO 4 strouž.
  • Kmín celý 2 člž
  • Mouka hladká BIO 3 plž
  • Bujón zeleninový BIO 1 ks
  • Brambory BIO 600 g
  • Majoránka sušená 1 plž
  • Sůl
  • Pepř

Příprava

1
V kastrolu rozpalte 2 lžíce oleje. Nakrájejte 600 g opečených nebo grilovaných špekáčků z předešlého dne na kousky a opečte je ze všech stran. Pak je vsypte do mísy a nechte stranou. Obě cibule očistěte a nakrájejte na kostičky. Orestujte v kastrolu po špekáčcích dozlatova.
2
Očistěte 4 stroužky česneku, nakrájejte je na plátky, přisypte k cibuli a znovu restujte. Do kastrolu vsypte 2 lžičky kmínu, 2 lžíce mleté papriky a 3 lžíce hladké mouky. Vše promíchejte a lehce orestujte. Vše zalijte 1,2 l vody a přiveďte k varu. Pak vhoďte kostku zeleninového bujónu a dobře promíchejte, až se rozpustí.
3
Očistěte 600 g brambor a nakrájejte je na kostky. Vsypte je do guláše spolu s orestovanými špekáčky a nechte jemně probublávat po dobu 20 minut.
4
Stáhněte buřtguláš z plotny, vsypte do něj lžíci majoránky promnuté mezi prsty, osolte, opepřete a můžete podávat. Dobrou chuť!
1
V kastrolu rozpalte 2 lžíce oleje. Nakrájejte 600 g opečených nebo grilovaných špekáčků z předešlého dne na kousky a opečte je ze všech stran. Pak je vsypte do mísy a nechte stranou. Obě cibule očistěte a nakrájejte na kostičky. Orestujte v kastrolu po špekáčcích dozlatova.
2
Očistěte 4 stroužky česneku, nakrájejte je na plátky, přisypte k cibuli a znovu restujte. Do kastrolu vsypte 2 lžičky kmínu, 2 lžíce mleté papriky a 3 lžíce hladké mouky. Vše promíchejte a lehce orestujte. Vše zalijte 1,2 l vody a přiveďte k varu. Pak vhoďte kostku zeleninového bujónu a dobře promíchejte, až se rozpustí.
3
Očistěte 600 g brambor a nakrájejte je na kostky. Vsypte je do guláše spolu s orestovanými špekáčky a nechte jemně probublávat po dobu 20 minut.
4
Stáhněte buřtguláš z plotny, vsypte do něj lžíci majoránky promnuté mezi prsty, osolte, opepřete a můžete podávat. Dobrou chuť!

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 37 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 30 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 9 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 37 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.