1
Zázvor oloupejte a nastrouhejte najemno. Láhev bílého vína nalijte do hrnce, přidejte nastrouhaný zázvor, 3 hvězdičky badyánu, 3 zrnka kardamomu, 3 hřebíčky, 2 svitky skořice a 3–4 lžíce medu podle chuti.
2
Pomalu víno zahřívejte až do bodu, než se začne přímo vařit. Pak hned stáhněte z plamene, nechte odstát 15–20 minut a poté přeceďte přes sítko.
3
Víno ochutnejte a přidejte případně více medu, pokud by se vám zdálo málo sladké, a pomalu ho opět zahřejte. Poté přidejte 60 ml whisky a svařák rozlijte do hrníčků nebo sklenic vhodných na horké nápoje.
4
Můžete také dozdobit kořením a plátky citronu. Vychutnejte si svařené víno, třeba při vánočním večírku.
1
Zázvor oloupejte a nastrouhejte najemno. Láhev bílého vína nalijte do hrnce, přidejte nastrouhaný zázvor, 3 hvězdičky badyánu, 3 zrnka kardamomu, 3 hřebíčky, 2 svitky skořice a 3–4 lžíce medu podle chuti.
2
Pomalu víno zahřívejte až do bodu, než se začne přímo vařit. Pak hned stáhněte z plamene, nechte odstát 15–20 minut a poté přeceďte přes sítko.
3
Víno ochutnejte a přidejte případně více medu, pokud by se vám zdálo málo sladké, a pomalu ho opět zahřejte. Poté přidejte 60 ml whisky a svařák rozlijte do hrníčků nebo sklenic vhodných na horké nápoje.
4
Můžete také dozdobit kořením a plátky citronu. Vychutnejte si svařené víno, třeba při vánočním večírku.