1
Čokoládová pěna je oblíbeným dezertem. Už jste vyzkoušeli bílou čokoládovou pěnu s jahodami?
2
Nejprve připravte jahodový základ:
3
Jahody omyjte, osušte, pokrájejte a dohladka rozmixujte.
4
Poté vmíchejte zakysanou smetanu, abyste barvu zjemnili do světle růžova.
5
Směs rozdělte na dno 4 skleniček o objemu cca 200 ml.
6
Čokoládu dejte do žáruvzdorné mísy, posaďte ji na rendlík s vroucí vodou (dno mísy se nesmí dotýkat vody) a za občasného míchání ji nechte rozehřát.
7
Smetanu a bílek společně ušlehejte dotuha, a pak vmíchejte ke zchladlé čokoládě.
8
Rozdělte do skleniček a hodinu chlaďte.
1
Čokoládová pěna je oblíbeným dezertem. Už jste vyzkoušeli bílou čokoládovou pěnu s jahodami?
2
Nejprve připravte jahodový základ:
3
Jahody omyjte, osušte, pokrájejte a dohladka rozmixujte.
4
Poté vmíchejte zakysanou smetanu, abyste barvu zjemnili do světle růžova.
5
Směs rozdělte na dno 4 skleniček o objemu cca 200 ml.
6
Čokoládu dejte do žáruvzdorné mísy, posaďte ji na rendlík s vroucí vodou (dno mísy se nesmí dotýkat vody) a za občasného míchání ji nechte rozehřát.
7
Smetanu a bílek společně ušlehejte dotuha, a pak vmíchejte ke zchladlé čokoládě.
8
Rozdělte do skleniček a hodinu chlaďte.