Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBigoš
Albert logoAlbert logo
  • Bigoš

Bigoš

Polévka je nejlepší druhý či třetí den, pěkně odleželá. Dá se jíst jako hlavní jídlo s čerstvým chlebem.
Bigoš
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Polévka

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Sádlo 100 g
  • Sůl
  • Vepřová plec 200 g
  • Pepř
  • Hovězí kližka 200 g
  • Zelí bílé 200 g
  • Zelí kysané 200 g
  • Bobkový list 2 ks
  • Houby sušené 2 hrs.
  • Nové koření 4 ks
  • Pepř celý 10 ks
  • Cibule 1 ks
  • Paprika mletá sladká 2,5 člž
  • Rajský protlak 2 plž
  • Klobása 100 g
  • Sádlo 100 g
  • Sůl
  • Vepřová plec 200 g
  • Pepř
  • Hovězí kližka 200 g
  • Zelí bílé 200 g
  • Zelí kysané 200 g
  • Bobkový list 2 ks
  • Houby sušené 2 hrs.
  • Nové koření 4 ks
  • Pepř celý 10 ks
  • Cibule 1 ks
  • Paprika mletá sladká 2,5 člž
  • Rajský protlak 2 plž
  • Klobása 100 g

Příprava

1
Předehřejte troubu na 170 °C.
2
V těžkém kastrolu vhodném do trouby opečte na polovině sádla zprudka oba druhy masa, osolte, opepřete, podlijte vodou, přiklopte.
3
Za občasného promíchání a podlití pečte, až je maso měkké. Zatím nakrouhejte hlávkové zelí a případně překrájejte dlouhé kusy kysaného zelí.
4
Oba druhy zelí dejte do hrnce, přidejte bobkový list, nové koření, celý pepř, sušené houby, podlijte a duste doměkka.
5
Na pánvi mezitím osmahněte na zbylém sádle cibuli, přidejte klobásu a sladkou mletou papriku.
6
Jakmile jsou maso, zelí i houby měkké, promíchejte vše i s klobásou a podle chuti dosolte a dopepřete. Teprve nakonec vmíchejte rajčatový protlak a ještě chvilku povařte.
1
Předehřejte troubu na 170 °C.
2
V těžkém kastrolu vhodném do trouby opečte na polovině sádla zprudka oba druhy masa, osolte, opepřete, podlijte vodou, přiklopte.
3
Za občasného promíchání a podlití pečte, až je maso měkké. Zatím nakrouhejte hlávkové zelí a případně překrájejte dlouhé kusy kysaného zelí.
4
Oba druhy zelí dejte do hrnce, přidejte bobkový list, nové koření, celý pepř, sušené houby, podlijte a duste doměkka.
5
Na pánvi mezitím osmahněte na zbylém sádle cibuli, přidejte klobásu a sladkou mletou papriku.
6
Jakmile jsou maso, zelí i houby měkké, promíchejte vše i s klobásou a podle chuti dosolte a dopepřete. Teprve nakonec vmíchejte rajčatový protlak a ještě chvilku povařte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 5 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 5 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 5 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.