Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBezlepkový ostružinový páj
Albert logoAlbert logo
  • Bezlepkový ostružinový páj

Bezlepkový ostružinový páj

Bezlepkový ostružinový páj
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Bezlepkové
Dezert

Ingredience

Složení
10 porcí
  • Mandle loupané 150 g
  • Ořechy lískové 60 g
  • Slunečnicová semínka 60 g
  • Datle 10 ks
  • Sůl 1/4 člž
  • Olej kokosový 3 plž
  • Želatina plátková 4 g
  • Ostružiny 450 g
  • Borůvky 350 g
  • Bazalka čerstvá 3 hrs.
  • Limetková šťáva 1 plž
  • Javorový sirup 3 plž
  • Kokosové mléko 150 ml
  • Škrob kukuřičný 1 plž
  • Mandle loupané 150 g
  • Ořechy lískové 60 g
  • Slunečnicová semínka 60 g
  • Datle 10 ks
  • Sůl 1/4 člž
  • Olej kokosový 3 plž
  • Želatina plátková 4 g
  • Ostružiny 450 g
  • Borůvky 350 g
  • Bazalka čerstvá 3 hrs.
  • Limetková šťáva 1 plž
  • Javorový sirup 3 plž
  • Kokosové mléko 150 ml
  • Škrob kukuřičný 1 plž

Příprava

1
Na pánvi nasucho orestujte mandle, ořechy a semínka.
2
Po vychladnutí rozmixujte, přidejte nasekané datle, kokosový olej a sůl. Znovu promixujte.
3
Těsto namačkejte do kulaté formy o průměru 25 cm a dejte na 20 minut chladit.
4
Želatinu nechte nabobtnat podle návodu.
5
Tři sta gramů ostružin a 300 g borůvek rozmixujte na pyré. Přidejte 2 hrsti bazalky a znovu rozmixujte.
6
Vmíchejte javorový sirup, limetkovou šťávu, kokosové mléko, kukuřičný škrob a nabobtnalou želatinu.
7
Nad mírným ohněm přiveďte za stálého míchání k varu. Přelijte do mísy a za stálého míchání nechte vychladnout.
8
Pyré přelijte na ztuhlý korpus a uložte do lednice na 4 hodiny.
9
Páj zdobte zbylými ostružinami, borůvkami a lístky bazalky.
1
Na pánvi nasucho orestujte mandle, ořechy a semínka.
2
Po vychladnutí rozmixujte, přidejte nasekané datle, kokosový olej a sůl. Znovu promixujte.
3
Těsto namačkejte do kulaté formy o průměru 25 cm a dejte na 20 minut chladit.
4
Želatinu nechte nabobtnat podle návodu.
5
Tři sta gramů ostružin a 300 g borůvek rozmixujte na pyré. Přidejte 2 hrsti bazalky a znovu rozmixujte.
6
Vmíchejte javorový sirup, limetkovou šťávu, kokosové mléko, kukuřičný škrob a nabobtnalou želatinu.
7
Nad mírným ohněm přiveďte za stálého míchání k varu. Přelijte do mísy a za stálého míchání nechte vychladnout.
8
Pyré přelijte na ztuhlý korpus a uložte do lednice na 4 hodiny.
9
Páj zdobte zbylými ostružinami, borůvkami a lístky bazalky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 38 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 31 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 38 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.