Pokud hledáte chutný a zdravý bezlepkový chléb, máme pro vás skvělý recept! Tento bezlepkový chléb s dýňovými semínky je nejen výživný, ale také snadno připravitelný. Je ideální pro ty, kteří se vyhýbají lepku, ale nechtějí se vzdát lahodného pečiva. Dýňová semínka dodávají chlebu křupavost a bohatou chuť, která vás určitě nadchne. Vyzkoušejte tento recept a užijte si domácí pečení bez kompromisů!
Snadné
31-45 minut
3/5
Česká
Bezlepkové
Pečivo
Ingredience
Složení
8 porcí
Mouka bezlepková 500 g
Cukr krupicový 1 člž
Sůl 9 g
Voda 300 ml
Olej slunečnicový 3 plž
Mléko 50 ml
Droždí sušené 1 ks
Kvasný ocet 1 plž
Dýňová semínka 2 hrs.
Mouka bezlepková 500 g
Cukr krupicový 1 člž
Sůl 9 g
Voda 300 ml
Olej slunečnicový 3 plž
Mléko 50 ml
Droždí sušené 1 ks
Kvasný ocet 1 plž
Dýňová semínka 2 hrs.
Příprava
1
Bezlepkovou mouku (například směs Jizerka) přesypejte do mísy, vmíchejte k ní cukr, sůl a droždí a pak postupně přidávejte a zašlehávejte vodu, mléko, olej a ocet.
2
Nakonec vmíchejte semínka, směs přelijte do chlebíčkové formy, posypejte dalšími semínky a dejte péct do trouby předehřáté na 190 °C na 20 minut.
3
Zda je chléb dopečený zkontrolujte zapíchnutím špejle. Případně dalších10 minut dopečte.
1
Bezlepkovou mouku (například směs Jizerka) přesypejte do mísy, vmíchejte k ní cukr, sůl a droždí a pak postupně přidávejte a zašlehávejte vodu, mléko, olej a ocet.
2
Nakonec vmíchejte semínka, směs přelijte do chlebíčkové formy, posypejte dalšími semínky a dejte péct do trouby předehřáté na 190 °C na 20 minut.
3
Zda je chléb dopečený zkontrolujte zapíchnutím špejle. Případně dalších10 minut dopečte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Tip
Těsto můžete zjemnit lžící másla nebo sušeného mléka.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!