O tuhle vánoční klasiku nebudete ochuzeni, ani když ze svého jídelníčku máte vyřazený lepek. Alternativa s kvalitní rýžovou moukou dobře funguje a cukroví i na pohled vypadá úplně jako podle tradiční receptury.
Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Bezlepkové
Vánoce
Dezert
Ingredience
Složení
25 porcí
Máslo 250 g
Mouka rýžová 350 g
Cukr moučkový 120 g
Vejce 1 ks
Citronová kůra 1 člž
Džem linecká směs
Máslo 250 g
Mouka rýžová 350 g
Cukr moučkový 120 g
Vejce 1 ks
Citronová kůra 1 člž
Džem linecká směs
Příprava
1
Z mouky, změklého másla, cukru, vejce a strouhané citronové kůry vypracujte těsto. Pokud by bylo příliš drobivé, přidejte trochu másla navíc. Zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici uležet do druhého dne nebo alespoň jednu hodinu.
2
Troubu předehřejte na 170 °C.
3
Z rozváleného těsta vykrajujte tvary a pečte 5–8 minut. Nechte vychladnout a slepujte marmeládou.
1
Z mouky, změklého másla, cukru, vejce a strouhané citronové kůry vypracujte těsto. Pokud by bylo příliš drobivé, přidejte trochu másla navíc. Zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici uležet do druhého dne nebo alespoň jednu hodinu.
2
Troubu předehřejte na 170 °C.
3
Z rozváleného těsta vykrajujte tvary a pečte 5–8 minut. Nechte vychladnout a slepujte marmeládou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!