1
Mouku prosejte do mísy, vmíchejte kypřicí prášek a špetku soli. Pak přidejte žloutky, 120 g cukru a máslo a zpracujte do pružného těsta.
2
Hroudu těsta odeberte a dejte ji do mrazáku, zbylé těsto rozválejte a vyložte jím plech pokrytý pečicím papírem.
3
Navrch rozprostřete jablka, posypte vanilkovým cukrem a lehce i skořicí.
4
Bílky ušlehejte dotuha, pak k nim přimíchejte rovněž zbylý cukr a utřete do lesklého sněhu. Sníh dejte na jablka a navrch nastrouhejte těsto z mrazáku.
5
Při 180 °C pečte asi 30 minut.
1
Mouku prosejte do mísy, vmíchejte kypřicí prášek a špetku soli. Pak přidejte žloutky, 120 g cukru a máslo a zpracujte do pružného těsta.
2
Hroudu těsta odeberte a dejte ji do mrazáku, zbylé těsto rozválejte a vyložte jím plech pokrytý pečicím papírem.
3
Navrch rozprostřete jablka, posypte vanilkovým cukrem a lehce i skořicí.
4
Bílky ušlehejte dotuha, pak k nim přimíchejte rovněž zbylý cukr a utřete do lesklého sněhu. Sníh dejte na jablka a navrch nastrouhejte těsto z mrazáku.
5
Při 180 °C pečte asi 30 minut.