1
Namočte 200 g kešu ořechů do mísy s vodou a dejte je přes noc do lednice.
2
V míse smíchejte 200 g bezlepkové mouky, 200 g mandlové mouky, 100 g kokosového cukru, 1 lžičku kypřicího prášku, ½ lžičky mletého zázvoru, ¼ lžičky mletého kardamomu, skořice i muškátového oříšku a ½ lžičky kukuřičného škrobu. Směs dobře promíchejte. V druhé misce jemně prošlehejte 30 ml javorového sirupu, 30 ml medu, rozklepněte vejce a přidejte 60 ml oleje. Obě směsi smíchejte na těsto.
3
Těsto na sušenky podsypte trochou bezlepkové mouky. Pak vyválejte těsto na placku širokou 3 mm a vykrajujte vroubkovaným vykrajovátkem sušenky o průměru 4 cm. Vykrájené sušenky přendejte na plech opatřený pečicím papírem, propíchejte každou shora 3× vidličkou a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut dozlatova.
4
Namočené kešu ořechy sceďte a vsypte do sekáčku. Přilijte 80 ml javorového sirupu, přidejte 100 ml mandlového mléka, 4 lžičky kokosové mouky a 2 lžičky vanilkového extraktu. Vše rozmixujte na krém a pomocí cukrářského pytlíku ho postupně stříkejte na polovinu sušenek, na které pak jemně přitlačte druhou sušenku. Slyšíte, jak při zakousnutí křupou!?
1
Namočte 200 g kešu ořechů do mísy s vodou a dejte je přes noc do lednice.
2
V míse smíchejte 200 g bezlepkové mouky, 200 g mandlové mouky, 100 g kokosového cukru, 1 lžičku kypřicího prášku, ½ lžičky mletého zázvoru, ¼ lžičky mletého kardamomu, skořice i muškátového oříšku a ½ lžičky kukuřičného škrobu. Směs dobře promíchejte. V druhé misce jemně prošlehejte 30 ml javorového sirupu, 30 ml medu, rozklepněte vejce a přidejte 60 ml oleje. Obě směsi smíchejte na těsto.
3
Těsto na sušenky podsypte trochou bezlepkové mouky. Pak vyválejte těsto na placku širokou 3 mm a vykrajujte vroubkovaným vykrajovátkem sušenky o průměru 4 cm. Vykrájené sušenky přendejte na plech opatřený pečicím papírem, propíchejte každou shora 3× vidličkou a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut dozlatova.
4
Namočené kešu ořechy sceďte a vsypte do sekáčku. Přilijte 80 ml javorového sirupu, přidejte 100 ml mandlového mléka, 4 lžičky kokosové mouky a 2 lžičky vanilkového extraktu. Vše rozmixujte na krém a pomocí cukrářského pytlíku ho postupně stříkejte na polovinu sušenek, na které pak jemně přitlačte druhou sušenku. Slyšíte, jak při zakousnutí křupou!?