Užijte si lahodnou italskou pizzu bez lepku! Tento snadný recept zahrnuje směs na pečení, rajčatovou passatu, mozzarellu, cherry rajčata a šunku. Těsto nechte kynout přes noc pro výraznější chuť. Pečte dozlatova a ozdobte čerstvou bazalkou. Ideální pro každou párty!
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Italská
Bezlepkové
Párty
Hlavní chod
Ingredience
Složení
1 porcí
Bezlepková směs na pečení 500 g
Voda 350 ml
Droždí bezlepkové 8 g
Cukr krupicový 1 plž
Olej olivový 30 ml
Rajčatová passata BIO 200 ml
Mozzarella BIO 240 g
Rajčata cherry 6 ks
Šunka bezlepková 6 plát.
Bazalka sušená 1 člž
Bazalka čerstvá 2 hrs.
Česnek 1 strouž.
Pepř
Bezlepková směs na pečení 500 g
Voda 350 ml
Droždí bezlepkové 8 g
Cukr krupicový 1 plž
Olej olivový 30 ml
Rajčatová passata BIO 200 ml
Mozzarella BIO 240 g
Rajčata cherry 6 ks
Šunka bezlepková 6 plát.
Bazalka sušená 1 člž
Bazalka čerstvá 2 hrs.
Česnek 1 strouž.
Pepř
Příprava
1
Promíchejte 500 g bezlepkové směsi na pečení se lžící cukru a 8 g sušeného droždí. Přidejte 300 ml vody, 30 ml olivového oleje, 2 lžičky soli a hněťte v robotu asi 10 minut. Hotové těsto dejte do mísy vymazané olivovým olejem, přikryjte fólií a dejte kynout do lednice, nejméně přes noc. Těsto můžete nechat v lednici klidně až 5 dní, chuť těsta bude výraznější
2
Vykynuté těsto vyndejte z lednice a přendejte na připravený vál pomoučněný bezlepkovou směsí. Dlaně si potřete trochou olivového oleje a vytvarujte z těsta pizzu, kterou nechte znova vykynout při pokojové teplotě 1–2 hodiny.
3
Vykynuté těsto ještě dlaněmi roztáhněte a přendejte na připravený plech opatřený pečicím papírem. Na rajčatovou omáčku smíchejte 200 ml rajčatové passaty s hrstí nasekané čerstvé bazalky, lžičkou sušené bazalky, oloupaným a prolisovaným stroužkem česneku, solí a pepřem. Těsto potřete rajčatovou omáčkou a obložte na půlky rozkrojenými 6 omytými rajčátky, plátky z 240 g mozzarelly a 6 plátky šunky.
4
Pizzu vložte do trouby a pečte na 200 °C po dobu 15–20 minut dozlatova. Po upečení ji zakápněte olivovým olejem a ozdobte lístky omyté čerstvé bazalky. I pizza bez lepku a laktózy je špica.
1
Promíchejte 500 g bezlepkové směsi na pečení se lžící cukru a 8 g sušeného droždí. Přidejte 300 ml vody, 30 ml olivového oleje, 2 lžičky soli a hněťte v robotu asi 10 minut. Hotové těsto dejte do mísy vymazané olivovým olejem, přikryjte fólií a dejte kynout do lednice, nejméně přes noc. Těsto můžete nechat v lednici klidně až 5 dní, chuť těsta bude výraznější
2
Vykynuté těsto vyndejte z lednice a přendejte na připravený vál pomoučněný bezlepkovou směsí. Dlaně si potřete trochou olivového oleje a vytvarujte z těsta pizzu, kterou nechte znova vykynout při pokojové teplotě 1–2 hodiny.
3
Vykynuté těsto ještě dlaněmi roztáhněte a přendejte na připravený plech opatřený pečicím papírem. Na rajčatovou omáčku smíchejte 200 ml rajčatové passaty s hrstí nasekané čerstvé bazalky, lžičkou sušené bazalky, oloupaným a prolisovaným stroužkem česneku, solí a pepřem. Těsto potřete rajčatovou omáčkou a obložte na půlky rozkrojenými 6 omytými rajčátky, plátky z 240 g mozzarelly a 6 plátky šunky.
4
Pizzu vložte do trouby a pečte na 200 °C po dobu 15–20 minut dozlatova. Po upečení ji zakápněte olivovým olejem a ozdobte lístky omyté čerstvé bazalky. I pizza bez lepku a laktózy je špica.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Inspirace na bezlepkové recepty
Pokud hledáte inspiraci na bezlepkové vaření a pečení, máme pro vás několik skvělých receptů. Vyzkoušejte například bezlepkové čokoládové muffiny, které jsou ideální pro milovníky sladkého. Pro hlavní jídlo doporučujeme bezlepkové fusilli s tomatovou omáčkou, které jsou chutné a snadno se připravují. Pokud máte rádi domácí pečivo, určitě vás nadchne bezlepkový chléb s dýňovými semínky. A pokud hledáte další inspiraci, podívejte se na naši širokou nabídku bezlepkových receptů, které jsou chutné a snadno se připravují.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!