1
Do mísy prosejte 200 g mouky a přidejte 150 g cukru krupice, 1 lžičku skořice, 1 lžičku kypřicího prášku, ½ lžičky sody a ½ lžičky soli. Vše dobře promíchejte. Tyčovým mixérem v odměrce rozmixujte dohladka 2 banány, 190 ml mandlového mléka, 85 ml oleje, 30 ml jablečného octa a 2 lžičky vanilkového extraktu. Směs přelijte k suché směsi a smíchejte v hladké těsto.
2
Formu na muffiny vyložte pečicími košíčky a nalijte do nich těsto do výšky. Dortíky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Po upečení nechte 10 minut zchladnout ve formě a až pak je vyndejte.
3
V míse smíchejte zbylých 65 g mouky a 2 lžičky skořice. Suchou směs za stálého míchání metličkou přisypte do hrnce se 190 ml mandlového mléka. Přidejte 165 g třtinového cukru a za stálého míchání pomalu přiveďte směs k varu. Provařte 2 minuty, až bude směs hustá jako pudink, sundejte ji z plotny a přelijte do misky. Povrch krému potáhněte potravinářskou fólií, aby se vám nevytvořil škraloup, a nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
4
V robotu vyšlehejte 170 g bezlaktózového másla. Přidejte 2 lžičky vanilkového extraktu a opět prošlehejte. Po lžíci do něj opatrně zašlehávejte vychlazený pudink, až vznikne hladký a lesklý krém, kterým pomocí cukrářského pytlíku s řezanou špičkou ozdobte všechny dortíky, a navrch položte mandličku. Minidortíčky jsou hotové.
1
Do mísy prosejte 200 g mouky a přidejte 150 g cukru krupice, 1 lžičku skořice, 1 lžičku kypřicího prášku, ½ lžičky sody a ½ lžičky soli. Vše dobře promíchejte. Tyčovým mixérem v odměrce rozmixujte dohladka 2 banány, 190 ml mandlového mléka, 85 ml oleje, 30 ml jablečného octa a 2 lžičky vanilkového extraktu. Směs přelijte k suché směsi a smíchejte v hladké těsto.
2
Formu na muffiny vyložte pečicími košíčky a nalijte do nich těsto do výšky. Dortíky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Po upečení nechte 10 minut zchladnout ve formě a až pak je vyndejte.
3
V míse smíchejte zbylých 65 g mouky a 2 lžičky skořice. Suchou směs za stálého míchání metličkou přisypte do hrnce se 190 ml mandlového mléka. Přidejte 165 g třtinového cukru a za stálého míchání pomalu přiveďte směs k varu. Provařte 2 minuty, až bude směs hustá jako pudink, sundejte ji z plotny a přelijte do misky. Povrch krému potáhněte potravinářskou fólií, aby se vám nevytvořil škraloup, a nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
4
V robotu vyšlehejte 170 g bezlaktózového másla. Přidejte 2 lžičky vanilkového extraktu a opět prošlehejte. Po lžíci do něj opatrně zašlehávejte vychlazený pudink, až vznikne hladký a lesklý krém, kterým pomocí cukrářského pytlíku s řezanou špičkou ozdobte všechny dortíky, a navrch položte mandličku. Minidortíčky jsou hotové.