1
Do rendlíku vsypte 50 g omytých, klidně i povadlých malin, 50 g borůvek, 50 g napůl překrojených jahod. Jablko omyjte, oloupejte a zbavte jádřince. Nakrájejte na větší kousky a přidejte k ostatnímu ovoci v rendlíku. Vše zasypte 2 lžícemi cukru a přiveďte k varu. Pak stáhněte stupeň ohřevu a ovoce duste pod pokličkou 10 minut. Nakonec ho rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou omáčku.
2
V misce rozmíchejte 2 vejce 100 ml mléka, ½ lžičky skořice a 1 lžíci cukru.
3
Starší vánočku nakrájejte na 8 širších plátků a obalte je z obou stran v připraveném těstíčku. Na rozpálené pánvi rozpusťte 50 g másla a postupně na něm vánočku opečte dozlatova z obou stran.
4
Toasty ještě horké servírujte na talíře. Ozdobte je připravenou ovocnou omáčkou, zbylým ovocem, nakrájeným banánem a poprašte moučkovým cukrem. Nejlepší snídaně je na stole!
1
Do rendlíku vsypte 50 g omytých, klidně i povadlých malin, 50 g borůvek, 50 g napůl překrojených jahod. Jablko omyjte, oloupejte a zbavte jádřince. Nakrájejte na větší kousky a přidejte k ostatnímu ovoci v rendlíku. Vše zasypte 2 lžícemi cukru a přiveďte k varu. Pak stáhněte stupeň ohřevu a ovoce duste pod pokličkou 10 minut. Nakonec ho rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou omáčku.
2
V misce rozmíchejte 2 vejce 100 ml mléka, ½ lžičky skořice a 1 lžíci cukru.
3
Starší vánočku nakrájejte na 8 širších plátků a obalte je z obou stran v připraveném těstíčku. Na rozpálené pánvi rozpusťte 50 g másla a postupně na něm vánočku opečte dozlatova z obou stran.
4
Toasty ještě horké servírujte na talíře. Ozdobte je připravenou ovocnou omáčkou, zbylým ovocem, nakrájeným banánem a poprašte moučkovým cukrem. Nejlepší snídaně je na stole!