Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBeskydské strapačky se zelím a slaninou
Albert logoAlbert logo
  • Beskydské strapačky se zelím a slaninou

Beskydské strapačky se zelím a slaninou

Halušky nejsou specialita pouze na Slovensku, ale oblíbené strapačky jsou tradičním pokrmem také na Valašsku. Nesmí k nim chybět pořádná porce kysaného zelí, o jehož přínosu pro zdraví věděli už dávno i naši předci.
Beskydské strapačky se zelím a slaninou
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Brambory typu B 800 g
  • Mouka polohrubá 500 g
  • Vejce 1 ks
  • Sůl
  • Sádlo 2 plž
  • Cibule 200 g
  • Anglická slanina 150 g
  • Zelí kysané 500 g
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Brambory typu B 800 g
  • Mouka polohrubá 500 g
  • Vejce 1 ks
  • Sůl
  • Sádlo 2 plž
  • Cibule 200 g
  • Anglická slanina 150 g
  • Zelí kysané 500 g
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.

Příprava

1
Oloupané syrové brambory nastrouhejte na jemném struhadle, přebytečnou vodu slijte. Smíchejte s moukou, vejcem, ½ lžičky soli a vypracujte těsto polotuhé konzistence.
2
V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a přes cedník s většími otvory do ní postupně propasírujte těsto. Když vyplavou strapačky na hladinu, vařte je 5 minut. Poté je sceďte a promíchejte se lžící sádla.
3
Cibuli a slaninu nakrájejte na kostičky. Ve větší pánvi na zbylém sádle osmažte cibuli, přidejte slaninu a poté i pokrájené scezené kysané zelí. Nakonec vmíchejte strapačky a podávejte posypané nasekanou petrželkou.
1
Oloupané syrové brambory nastrouhejte na jemném struhadle, přebytečnou vodu slijte. Smíchejte s moukou, vejcem, ½ lžičky soli a vypracujte těsto polotuhé konzistence.
2
V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a přes cedník s většími otvory do ní postupně propasírujte těsto. Když vyplavou strapačky na hladinu, vařte je 5 minut. Poté je sceďte a promíchejte se lžící sádla.
3
Cibuli a slaninu nakrájejte na kostičky. Ve větší pánvi na zbylém sádle osmažte cibuli, přidejte slaninu a poté i pokrájené scezené kysané zelí. Nakonec vmíchejte strapačky a podávejte posypané nasekanou petrželkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.