1
Oloupané syrové brambory nastrouhejte na jemném struhadle, přebytečnou vodu slijte. Smíchejte s moukou, vejcem, ½ lžičky soli a vypracujte těsto polotuhé konzistence.
2
V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a přes cedník s většími otvory do ní postupně propasírujte těsto. Když vyplavou strapačky na hladinu, vařte je 5 minut. Poté je sceďte a promíchejte se lžící sádla.
3
Cibuli a slaninu nakrájejte na kostičky. Ve větší pánvi na zbylém sádle osmažte cibuli, přidejte slaninu a poté i pokrájené scezené kysané zelí. Nakonec vmíchejte strapačky a podávejte posypané nasekanou petrželkou.
1
Oloupané syrové brambory nastrouhejte na jemném struhadle, přebytečnou vodu slijte. Smíchejte s moukou, vejcem, ½ lžičky soli a vypracujte těsto polotuhé konzistence.
2
V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a přes cedník s většími otvory do ní postupně propasírujte těsto. Když vyplavou strapačky na hladinu, vařte je 5 minut. Poté je sceďte a promíchejte se lžící sádla.
3
Cibuli a slaninu nakrájejte na kostičky. Ve větší pánvi na zbylém sádle osmažte cibuli, přidejte slaninu a poté i pokrájené scezené kysané zelí. Nakonec vmíchejte strapačky a podávejte posypané nasekanou petrželkou.