1
Troubu předehřejte na 160°C. Bílky vyšlehejte se škrobem do pěny, poté přidejte cukr a šlehejte, dokud nebude sníh pevný. Znamená to, že se na něm při vytažení metly tvoří špičky, které se neohýbají zpět. Snižte rychlost šlehání a vešlehejte mléko promíchané s olejem a moukou.
2
Plech vyložte pečicím papírem a na něj rozprostřete těsto. Pečte v troubě 12 minut.
3
Další list pečicího papíru posypte moučkovým cukrem a plátky mandlí. Na něj překlopte již upečené těsto a opatrně odstraňte vrchní pečicí papír. Pomocí spodního papíru plát na širší straně srolujte a nechte vychladnout.
4
Zatím vyšlehejte smetanu s oběma cukry dotuha.
5
Plát těsta rozbalte a potřete celý vrstvou šlehačky. Poté plát opět srolujte. Roládu nechte hodinu vychladit.
1
Troubu předehřejte na 160°C. Bílky vyšlehejte se škrobem do pěny, poté přidejte cukr a šlehejte, dokud nebude sníh pevný. Znamená to, že se na něm při vytažení metly tvoří špičky, které se neohýbají zpět. Snižte rychlost šlehání a vešlehejte mléko promíchané s olejem a moukou.
2
Plech vyložte pečicím papírem a na něj rozprostřete těsto. Pečte v troubě 12 minut.
3
Další list pečicího papíru posypte moučkovým cukrem a plátky mandlí. Na něj překlopte již upečené těsto a opatrně odstraňte vrchní pečicí papír. Pomocí spodního papíru plát na širší straně srolujte a nechte vychladnout.
4
Zatím vyšlehejte smetanu s oběma cukry dotuha.
5
Plát těsta rozbalte a potřete celý vrstvou šlehačky. Poté plát opět srolujte. Roládu nechte hodinu vychladit.