Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBělostná roláda
Albert logoAlbert logo
  • Bělostná roláda

Bělostná roláda

Bělostná roláda
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Párty
Dezert

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Škrob kukuřičný 30 g
  • Vaječný bílek 4 ks
  • Mléko 2 plž
  • Cukr krupicový 110 g
  • Olej slunečnicový 1 plž
  • Mouka hladká 50 g
  • Cukr moučkový
  • Mandle plátky 10 g
  • Smetana ke šlehání 250 ml
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Škrob kukuřičný 30 g
  • Vaječný bílek 4 ks
  • Mléko 2 plž
  • Cukr krupicový 110 g
  • Olej slunečnicový 1 plž
  • Mouka hladká 50 g
  • Cukr moučkový
  • Mandle plátky 10 g
  • Smetana ke šlehání 250 ml
  • Cukr vanilkový 1 ks

Příprava

1
Troubu předehřejte na 160°C. Bílky vyšlehejte se škrobem do pěny, poté přidejte cukr a  šlehejte, dokud nebude sníh pevný. Znamená to, že se na něm při vytažení metly tvoří špičky, které se neohýbají zpět. Snižte rychlost šlehání a vešlehejte mléko promíchané s olejem a  moukou.
2
Plech vyložte pečicím papírem a  na něj rozprostřete těsto. Pečte v troubě 12 minut.
3
Další list pečicího papíru posypte moučkovým cukrem a plátky mandlí. Na něj překlopte již upečené těsto a opatrně odstraňte vrchní pečicí papír. Pomocí spodního papíru plát na širší straně srolujte a  nechte vychladnout.
4
Zatím vyšlehejte smetanu s  oběma cukry dotuha.
5
Plát těsta rozbalte a  potřete celý vrstvou šlehačky. Poté plát opět srolujte. Roládu nechte hodinu vychladit.
1
Troubu předehřejte na 160°C. Bílky vyšlehejte se škrobem do pěny, poté přidejte cukr a  šlehejte, dokud nebude sníh pevný. Znamená to, že se na něm při vytažení metly tvoří špičky, které se neohýbají zpět. Snižte rychlost šlehání a vešlehejte mléko promíchané s olejem a  moukou.
2
Plech vyložte pečicím papírem a  na něj rozprostřete těsto. Pečte v troubě 12 minut.
3
Další list pečicího papíru posypte moučkovým cukrem a plátky mandlí. Na něj překlopte již upečené těsto a opatrně odstraňte vrchní pečicí papír. Pomocí spodního papíru plát na širší straně srolujte a  nechte vychladnout.
4
Zatím vyšlehejte smetanu s  oběma cukry dotuha.
5
Plát těsta rozbalte a  potřete celý vrstvou šlehačky. Poté plát opět srolujte. Roládu nechte hodinu vychladit.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 19 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 19 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 19 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 19 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.