1
Gril v troubě rozpalte na střední výkon. Kuře nejprve vytvarujte do obrysu motýlka – vystřihněte z něj nebo ostrým nožem vyřízněte páteř, otočte ho prsíčky nahoru a rukou přitlačte k podložce.
2
Udělejte marinádu: citronovou kůru, oregano, olej a med smíchejte v míse, osolte a opepřete. Pak marinádou potřete kuře z obou stran.
3
Nejprve kuře grilujte 20 minut kůží dolů, pak jej otočte a grilujte dalších 35–40 minut doměkka.
4
TIP: Chcete-li, aby se kuře co nejvíce ovonělo marinádou, naložte ho hodinu či dvě předem.
1
Gril v troubě rozpalte na střední výkon. Kuře nejprve vytvarujte do obrysu motýlka – vystřihněte z něj nebo ostrým nožem vyřízněte páteř, otočte ho prsíčky nahoru a rukou přitlačte k podložce.
2
Udělejte marinádu: citronovou kůru, oregano, olej a med smíchejte v míse, osolte a opepřete. Pak marinádou potřete kuře z obou stran.
3
Nejprve kuře grilujte 20 minut kůží dolů, pak jej otočte a grilujte dalších 35–40 minut doměkka.
4
TIP: Chcete-li, aby se kuře co nejvíce ovonělo marinádou, naložte ho hodinu či dvě předem.