Připravit si domácí pesto s Albert magazínem zvládnete hravě. Pozvěte čerstvé bylinky do kuchyně a vykouzlete si doma jaro, i když na zahrádce ještě nic neroste. Základní recept představuje bazalkové pesto, ale vyzkoušejte i další paletu barev a chutí.
Velmi snadné
0-15 minut
3/5
Italská
Pesto, dipy, pomazánky
Ingredience
Složení
1 porcí
Piniové oříšky 50 g
Bazalka čerstvá 3 hrs.
Parmazán 50 g
Grana Padano
Česnek 1 strouž.
Olej olivový 4 plž
Sůl
Pepř
Citron 1 ks
Piniové oříšky 50 g
Bazalka čerstvá 3 hrs.
Parmazán 50 g
Grana Padano
Česnek 1 strouž.
Olej olivový 4 plž
Sůl
Pepř
Citron 1 ks
Příprava
1
Na pánvi s nepřilnavým povrchem opražte 50 g piniových ořechů.
2
Vložte je do mixéru s noži ve tvaru S společně s 3 hrstmi bazalkových lístků, 50 g nastrouhaného parmazánu a 1 stroužkem oloupaného česneku. Přidejte olivový olej, čerstvou šťávu z citronu a nastrouhanou citronovou kůru.
3
Několika pulsy promixujte, případně dochuťte solí a pepřem.
1
Na pánvi s nepřilnavým povrchem opražte 50 g piniových ořechů.
2
Vložte je do mixéru s noži ve tvaru S společně s 3 hrstmi bazalkových lístků, 50 g nastrouhaného parmazánu a 1 stroužkem oloupaného česneku. Přidejte olivový olej, čerstvou šťávu z citronu a nastrouhanou citronovou kůru.
3
Několika pulsy promixujte, případně dochuťte solí a pepřem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
TIP
Bylinkové pesto můžete také zamrazit do zásoby. Hotové pesto rozdělte do tvořítek na led, abyste ho mohli podle potřeby odebírat, a uložte do mrazáku.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!