1
Obě mouky nasypte do mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj dejte lžíci cukru, na něj rozdrobte droždí a zalijte polovinou vlažného mléka. Přikryjte utěrkou a nechte 5–10 minut vzejít kvásek.
2
Pak do mísy přidejte 3 lžíce krupicového cukru, zbytek mléka, olej, 2 žloutky, 2 lžíce rumu a jeden vanilkový cukr. Vypracujte vláčné těsto.
3
Rozválejte ho na placku silnou asi 1 cm a pomocí skleničky vykrajujte kolečka. Naskládejte je na pomoučenou plochu, přikryjte utěrkou a nechte 30 minut nakynout.
4
Mezitím dejte přepůlené jahody do pánve, zasypte je zhruba 100 g cukru, přidejte rozpůlený vanilkový lusk a 2 lžíce rumu a na mírném plameni vše svařte do husté omáčky s kusy jahod.
5
Tvaroh našlehejte se dvěma sáčky vanilkového cukru, a pokud je potřeba, nařeďte trochou mléka.
6
Do vykynutých vdolečků udělejte koncem rukojeti vařečky důlek a pak je opatrně vkládejte do rozpáleného oleje – důlkem dolů – a pomalu smažte. Až zčervená spodní strana, otočte a dosmažte dočervena i z druhé strany.
7
Usmažené vdolečky vyjměte z oleje a pokládejte na kuchyňský papír, aby se odsál přebytečný tuk.
8
Vdolečky ozdobte našlehaným tvarohem a svařenými jahodami.
1
Obě mouky nasypte do mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj dejte lžíci cukru, na něj rozdrobte droždí a zalijte polovinou vlažného mléka. Přikryjte utěrkou a nechte 5–10 minut vzejít kvásek.
2
Pak do mísy přidejte 3 lžíce krupicového cukru, zbytek mléka, olej, 2 žloutky, 2 lžíce rumu a jeden vanilkový cukr. Vypracujte vláčné těsto.
3
Rozválejte ho na placku silnou asi 1 cm a pomocí skleničky vykrajujte kolečka. Naskládejte je na pomoučenou plochu, přikryjte utěrkou a nechte 30 minut nakynout.
4
Mezitím dejte přepůlené jahody do pánve, zasypte je zhruba 100 g cukru, přidejte rozpůlený vanilkový lusk a 2 lžíce rumu a na mírném plameni vše svařte do husté omáčky s kusy jahod.
5
Tvaroh našlehejte se dvěma sáčky vanilkového cukru, a pokud je potřeba, nařeďte trochou mléka.
6
Do vykynutých vdolečků udělejte koncem rukojeti vařečky důlek a pak je opatrně vkládejte do rozpáleného oleje – důlkem dolů – a pomalu smažte. Až zčervená spodní strana, otočte a dosmažte dočervena i z druhé strany.
7
Usmažené vdolečky vyjměte z oleje a pokládejte na kuchyňský papír, aby se odsál přebytečný tuk.
8
Vdolečky ozdobte našlehaným tvarohem a svařenými jahodami.