1
Batáty omyjte a se slupkou nakrájejte na silné hranolky. Dejte do mísy, přidejte papriku, sušený česnek, sůl a případně pepř. Zalijte olivovým olejem a prohoďte, aby se hranolky rovnoměrně obalily směsí koření.
2
Položte na grilovací tácek a zhruba 20 minut opékejte na středním plameni, až batáty změknou a zezlátnou.
3
Podávejte s dipem, který připravíte smícháním jogurtu s petrželkou, koprem, nasekaným česnekem a jarní cibulkou, nakrájenou nadrobno. Dochuťte solí, pepřem a kapkou medu.
1
Batáty omyjte a se slupkou nakrájejte na silné hranolky. Dejte do mísy, přidejte papriku, sušený česnek, sůl a případně pepř. Zalijte olivovým olejem a prohoďte, aby se hranolky rovnoměrně obalily směsí koření.
2
Položte na grilovací tácek a zhruba 20 minut opékejte na středním plameni, až batáty změknou a zezlátnou.
3
Podávejte s dipem, který připravíte smícháním jogurtu s petrželkou, koprem, nasekaným česnekem a jarní cibulkou, nakrájenou nadrobno. Dochuťte solí, pepřem a kapkou medu.