ReceptyBatát na grilu se špenátem a odlehčenou tatarkou
Batát na grilu se špenátem a odlehčenou tatarkou
Naplňte grilované batáty čerstvým špenátem a odlehčenou verzí tatarky.
Velmi snadné
Více než 60 minut
3/5
Vegetariánské
Grilování
Hlavní chod
Ingredience
Složení
4 porce
Batáty 4 ks
Olej slunečnicový 1 plž
Sůl 1 člž
Zakysaná smetana 80 g
Majonéza 2 plž
Citronová šťáva 1 člž
Kyselé okurky 4 ks
Cibule červená 1/4 ks
Pepř
Špenát čerstvý 1 hrs.
Gouda bloček 2 plž
Batáty 4 ks
Olej slunečnicový 1 plž
Sůl 1 člž
Zakysaná smetana 80 g
Majonéza 2 plž
Citronová šťáva 1 člž
Kyselé okurky 4 ks
Cibule červená 1/4 ks
Pepř
Špenát čerstvý 1 hrs.
Gouda bloček 2 plž
Příprava
1
Batáty omyjte, osušte a několikrát propíchněte vidličkou. Potřete olejem, posolte a zabalte do dvou vrstev alobalu. Grilujte 20 minut po jedné straně. Pak otočte a pečte další zhruba čtvrthodinu.
2
Na odlehčenou domácí tatarku smíchejte zakysanou smetanu s majonézou, přidejte na co nejjemnější kostičky nakrájené kyselé okurky a červenou cibuli. Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Do rozkrojeného batátu vložte špenát, posypejte sýrem a bohatě zalijte tatarkou.
1
Batáty omyjte, osušte a několikrát propíchněte vidličkou. Potřete olejem, posolte a zabalte do dvou vrstev alobalu. Grilujte 20 minut po jedné straně. Pak otočte a pečte další zhruba čtvrthodinu.
2
Na odlehčenou domácí tatarku smíchejte zakysanou smetanu s majonézou, přidejte na co nejjemnější kostičky nakrájené kyselé okurky a červenou cibuli. Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Do rozkrojeného batátu vložte špenát, posypejte sýrem a bohatě zalijte tatarkou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!