1
Na korpus oloupejte 3 kusy banánů (cca 250g banánové hmoty) a vidličkou rozmačkejte na kaši. Přilijte 150g rozpuštěného másla, jogurt, přidejte hnědý cukr (120 g), koření a prošlehejte.
2
Postupně začněte přisypávat mouku s kypřícím práškem a dobře zapracujte na tekuté, lepkavé těsto. Vlijte do pečicí nádoby multifunkčního hrnce Philips a uhlaďte povrch. V menu zvolte pečicí program „Bake“, čas nastavte na 45 minut a teplotu na 160 °C.
3
Během pečení připravte karamelovou omáčku a krém. Pro přípravu karamelu nasypte krupicový cukr (200g) na pánvičku a při střední teplotě nechte rozpustit. Až získá zlatohnědou barvu, přidejte máslo (50g) a promíchejte.
4
Stáhněte teplotu, přilijte smetanu a stále míchejte. Pracujte velmi opatrně, protože se začne tvořit spousta páry. Karamel nejdřív ztuhne, ale postupně se začne opět rozpouštět. Vařte, až se vytvoří hladká hustá omáčka. Poté stáhněte z plotny a nechte vychladnout.
5
Na krém nejdřív ušlehejte změklé máslo (125g) s vanilkovým cukrem. Zapracujte polovinu žervé (250g), a až se směs dobře spojí, přimíchejte zbytek žervé (250g) a zakysanou smetanu. Třetinu krému odeberte a smíchejte se dvěma až třemi lžícemi karamelu.
6
Upečený korpus vyklopte na talíř a nechte vychladnout. Poté dlouhým nožem podélně rozkrojte a naplňte karamelovým krémem.
7
Nahoru navršte bílý krém, ozdobte nakrájeným banánem, ořechy a polijte karamelovou omáčkou.
1
Na korpus oloupejte 3 kusy banánů (cca 250g banánové hmoty) a vidličkou rozmačkejte na kaši. Přilijte 150g rozpuštěného másla, jogurt, přidejte hnědý cukr (120 g), koření a prošlehejte.
2
Postupně začněte přisypávat mouku s kypřícím práškem a dobře zapracujte na tekuté, lepkavé těsto. Vlijte do pečicí nádoby multifunkčního hrnce Philips a uhlaďte povrch. V menu zvolte pečicí program „Bake“, čas nastavte na 45 minut a teplotu na 160 °C.
3
Během pečení připravte karamelovou omáčku a krém. Pro přípravu karamelu nasypte krupicový cukr (200g) na pánvičku a při střední teplotě nechte rozpustit. Až získá zlatohnědou barvu, přidejte máslo (50g) a promíchejte.
4
Stáhněte teplotu, přilijte smetanu a stále míchejte. Pracujte velmi opatrně, protože se začne tvořit spousta páry. Karamel nejdřív ztuhne, ale postupně se začne opět rozpouštět. Vařte, až se vytvoří hladká hustá omáčka. Poté stáhněte z plotny a nechte vychladnout.
5
Na krém nejdřív ušlehejte změklé máslo (125g) s vanilkovým cukrem. Zapracujte polovinu žervé (250g), a až se směs dobře spojí, přimíchejte zbytek žervé (250g) a zakysanou smetanu. Třetinu krému odeberte a smíchejte se dvěma až třemi lžícemi karamelu.
6
Upečený korpus vyklopte na talíř a nechte vychladnout. Poté dlouhým nožem podélně rozkrojte a naplňte karamelovým krémem.
7
Nahoru navršte bílý krém, ozdobte nakrájeným banánem, ořechy a polijte karamelovou omáčkou.