1
Troubu předehřejte na 180 °C. Formu o průměru 23 cm vymažte máslem a vysypte moukou.
2
Ve velké míse smíchejte mouku, vločky, 80 g třtinového cukru, sůl, prášek do pečiva a jedlou sodu.
3
V druhé míse vyšlehejte máslo s 50 g třtinového cukru do pěny. Přidejte vejce pokojové teploty a zašlehejte. 3 banány rozmačkejte na kaši a přidejte k máslové směsi spolu s citronovou šťávou a lžičkou vanilkového aroma.
4
Do mokré směsi vmíchejte suchou směs. Těsto přelijte do formy a pečte 45 minut. Nechte vychladnout.
5
Želatinu namočte do studené vody. Mléko zahřejte, odstavte a zašlehejte vyždímanou želatinu. Po zchladnutí promíchejte s ricottou, aroma a 50 g cukru.
6
Z vychlazené smetany ušlehejte šlehačku a vmíchejte do krému. Na korpus vyskládejte po obvodu dortu podélně rozkrojené banány. Zalijte krémem a celý dort dejte na 2 hodiny chladit. Ozdobte granolou.
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Formu o průměru 23 cm vymažte máslem a vysypte moukou.
2
Ve velké míse smíchejte mouku, vločky, 80 g třtinového cukru, sůl, prášek do pečiva a jedlou sodu.
3
V druhé míse vyšlehejte máslo s 50 g třtinového cukru do pěny. Přidejte vejce pokojové teploty a zašlehejte. 3 banány rozmačkejte na kaši a přidejte k máslové směsi spolu s citronovou šťávou a lžičkou vanilkového aroma.
4
Do mokré směsi vmíchejte suchou směs. Těsto přelijte do formy a pečte 45 minut. Nechte vychladnout.
5
Želatinu namočte do studené vody. Mléko zahřejte, odstavte a zašlehejte vyždímanou želatinu. Po zchladnutí promíchejte s ricottou, aroma a 50 g cukru.
6
Z vychlazené smetany ušlehejte šlehačku a vmíchejte do krému. Na korpus vyskládejte po obvodu dortu podélně rozkrojené banány. Zalijte krémem a celý dort dejte na 2 hodiny chladit. Ozdobte granolou.