Máte doma přezrálé banány a nevíte, co s nimi? Neplýtvejte a připravte si lahodný banánový chlebíček podle našeho receptu. Tento banánový chlebíček je skvělým způsobem, jak využít banány, které by jinak skončily v koši. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek vás mile překvapí. Ideální jako snídaně, svačina nebo dezert ke kávě.
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Americká
Dezert
Ingredience
Složení
12 porcí
Máslo 130 g
Banán 3 ks
Vanilkový extrakt 1 člž
Cukr tmavý 200 g
Vejce 2 ks
Mouka hladká 190 g
Jedlá soda 1/2 člž
Kypřící prášek 1 člž
Skořice mletá 1/4 člž
Javorový sirup BIO 60 ml
Máslo 130 g
Banán 3 ks
Vanilkový extrakt 1 člž
Cukr tmavý 200 g
Vejce 2 ks
Mouka hladká 190 g
Jedlá soda 1/2 člž
Kypřící prášek 1 člž
Skořice mletá 1/4 člž
Javorový sirup BIO 60 ml
Příprava
1
Banány dejte do mělké misky a rozmačkejte je vidličkou. Troubu rozehřejte na 160 °C a formu na hřbet dlouhou zhruba 32 cm a širokou 7 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.
2
Máslo, cukr a vanilkový extrakt dejte do mísy robotu a našlehejte dokrémova a světle hněda. Postupně po jednom přidávejte vejce a dobře je zašlehávejte. Hladkou mouku smíchejte v míse s práškem do pečiva, jedlou sodou a skořicí. Vše přisypte k těstu. Nakonec do něj vlijte i javorový sirup, přidejte rozmačkané banány a dobře promíchejte.
3
Těsto přendejte do připravené formy a pečte 1 hodinu. Pokud bude i po hodinovém pečení ulpívat těsto na zabodnuté špejli, pečte o trochu déle. Vyklopte na mřížku, nechte zchladnout.
1
Banány dejte do mělké misky a rozmačkejte je vidličkou. Troubu rozehřejte na 160 °C a formu na hřbet dlouhou zhruba 32 cm a širokou 7 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.
2
Máslo, cukr a vanilkový extrakt dejte do mísy robotu a našlehejte dokrémova a světle hněda. Postupně po jednom přidávejte vejce a dobře je zašlehávejte. Hladkou mouku smíchejte v míse s práškem do pečiva, jedlou sodou a skořicí. Vše přisypte k těstu. Nakonec do něj vlijte i javorový sirup, přidejte rozmačkané banány a dobře promíchejte.
3
Těsto přendejte do připravené formy a pečte 1 hodinu. Pokud bude i po hodinovém pečení ulpívat těsto na zabodnuté špejli, pečte o trochu déle. Vyklopte na mřížku, nechte zchladnout.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!