Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBanánová roláda s karamelovou náplní
Albert logoAlbert logo
  • Banánová roláda s karamelovou náplní

Banánová roláda s karamelovou náplní

Banánová roláda s karamelovou náplní
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
10 porcí
  • Mouka polohrubá
  • Kypřící prášek 1/2 člž
  • Mouka hladká 100 g
  • Sůl 1/4 člž
  • Jedlá soda 1/2 člž
  • Skořice mletá 1/2 člž
  • Banán 2 ks
  • Vejce 3 ks
  • Cukr krupicový 100 g
  • Krémový čerstvý sýr 500 g
  • Salko 4 plž
  • Karamel
  • Cukr moučkový 160 g
  • Máslo 6 plž
  • Mouka polohrubá
  • Kypřící prášek 1/2 člž
  • Mouka hladká 100 g
  • Sůl 1/4 člž
  • Jedlá soda 1/2 člž
  • Skořice mletá 1/2 člž
  • Banán 2 ks
  • Vejce 3 ks
  • Cukr krupicový 100 g
  • Krémový čerstvý sýr 500 g
  • Salko 4 plž
  • Karamel
  • Cukr moučkový 160 g
  • Máslo 6 plž

Příprava

1
Troubu předehřeji na 190°C. Plech 25 × 40 cm vymažu máslem, vyložím pečicím papírem, který taky pomažu máslem a vysypu polohrubou moukou.
2
V míse promíchám hladkou mouku s kypřicím práškem, sodou, skořicí a solí.
3
V další míse šlehám vejce a krupicový cukr do světležlutého hladkého a nadýchaného krému. Trvá to asi 3 minuty. Vmíchám rozmačkané banány a nakonec postupně i moučnou směs. Nemíchám moc, jen aby se vše propojilo. Vzniklé těsto rozetřu rovnoměrně na plech. Peču 13–15 minut.
4
Zatímco se roláda peče, popráším čistou utěrku moučkovým cukrem. Hned po upečení ještě horký plát překlopím na utěrku, sundám pečicí papír, sroluji a nechám vychladnout.
5
Mám čas připravit krém. Smetanový sýr ušlehám dohladka s máslem, přidám 130 g cukru a prošlehám. Pak vliju karamelové Salko a znovu šlehám. Pokud by byl krém tekutý, přidám trochu moučkového cukru. Vychladlou roládu rozvinu, potřu ji krémem a zatočím. Hotovou roládu zabalím do potravinářské fólie a dám ji na hodinu vychladit do lednice. Před podávání ji ještě přendám na 10 minut do mrazáku, aby se lépe krájela. Nakonec ji posypu moučkovým cukrem.
1
Troubu předehřeji na 190°C. Plech 25 × 40 cm vymažu máslem, vyložím pečicím papírem, který taky pomažu máslem a vysypu polohrubou moukou.
2
V míse promíchám hladkou mouku s kypřicím práškem, sodou, skořicí a solí.
3
V další míse šlehám vejce a krupicový cukr do světležlutého hladkého a nadýchaného krému. Trvá to asi 3 minuty. Vmíchám rozmačkané banány a nakonec postupně i moučnou směs. Nemíchám moc, jen aby se vše propojilo. Vzniklé těsto rozetřu rovnoměrně na plech. Peču 13–15 minut.
4
Zatímco se roláda peče, popráším čistou utěrku moučkovým cukrem. Hned po upečení ještě horký plát překlopím na utěrku, sundám pečicí papír, sroluji a nechám vychladnout.
5
Mám čas připravit krém. Smetanový sýr ušlehám dohladka s máslem, přidám 130 g cukru a prošlehám. Pak vliju karamelové Salko a znovu šlehám. Pokud by byl krém tekutý, přidám trochu moučkového cukru. Vychladlou roládu rozvinu, potřu ji krémem a zatočím. Hotovou roládu zabalím do potravinářské fólie a dám ji na hodinu vychladit do lednice. Před podávání ji ještě přendám na 10 minut do mrazáku, aby se lépe krájela. Nakonec ji posypu moučkovým cukrem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 37 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 30 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 9 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 37 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.