1
Troubu předehřeji na 190°C. Plech 25 × 40 cm vymažu máslem, vyložím pečicím papírem, který taky pomažu máslem a vysypu polohrubou moukou.
2
V míse promíchám hladkou mouku s kypřicím práškem, sodou, skořicí a solí.
3
V další míse šlehám vejce a krupicový cukr do světležlutého hladkého a nadýchaného krému. Trvá to asi 3 minuty. Vmíchám rozmačkané banány a nakonec postupně i moučnou směs. Nemíchám moc, jen aby se vše propojilo. Vzniklé těsto rozetřu rovnoměrně na plech. Peču 13–15 minut.
4
Zatímco se roláda peče, popráším čistou utěrku moučkovým cukrem. Hned po upečení ještě horký plát překlopím na utěrku, sundám pečicí papír, sroluji a nechám vychladnout.
5
Mám čas připravit krém. Smetanový sýr ušlehám dohladka s máslem, přidám 130 g cukru a prošlehám. Pak vliju karamelové Salko a znovu šlehám. Pokud by byl krém tekutý, přidám trochu moučkového cukru. Vychladlou roládu rozvinu, potřu ji krémem a zatočím. Hotovou roládu zabalím do potravinářské fólie a dám ji na hodinu vychladit do lednice. Před podávání ji ještě přendám na 10 minut do mrazáku, aby se lépe krájela. Nakonec ji posypu moučkovým cukrem.
1
Troubu předehřeji na 190°C. Plech 25 × 40 cm vymažu máslem, vyložím pečicím papírem, který taky pomažu máslem a vysypu polohrubou moukou.
2
V míse promíchám hladkou mouku s kypřicím práškem, sodou, skořicí a solí.
3
V další míse šlehám vejce a krupicový cukr do světležlutého hladkého a nadýchaného krému. Trvá to asi 3 minuty. Vmíchám rozmačkané banány a nakonec postupně i moučnou směs. Nemíchám moc, jen aby se vše propojilo. Vzniklé těsto rozetřu rovnoměrně na plech. Peču 13–15 minut.
4
Zatímco se roláda peče, popráším čistou utěrku moučkovým cukrem. Hned po upečení ještě horký plát překlopím na utěrku, sundám pečicí papír, sroluji a nechám vychladnout.
5
Mám čas připravit krém. Smetanový sýr ušlehám dohladka s máslem, přidám 130 g cukru a prošlehám. Pak vliju karamelové Salko a znovu šlehám. Pokud by byl krém tekutý, přidám trochu moučkového cukru. Vychladlou roládu rozvinu, potřu ji krémem a zatočím. Hotovou roládu zabalím do potravinářské fólie a dám ji na hodinu vychladit do lednice. Před podávání ji ještě přendám na 10 minut do mrazáku, aby se lépe krájela. Nakonec ji posypu moučkovým cukrem.