Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBalkánské čevapčiči na špejli s máslovými brambůrky
Albert logoAlbert logo

Balkánské čevapčiči na špejli s máslovými brambůrky

Čevapčiči je jeden z balkánských receptů, který u nás zdomácněl. Skvěle bude chutnat i v létě na rozpáleném grilu.
Balkánské čevapčiči na špejli s máslovými brambůrky
Velmi snadné
16-30 minut
3/5
Balkánská
Bezlepkové
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 40 g
  • Mleté maso vepřové 450 g
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Ajvar 6 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Mix listových salátů 2 hrs.
  • Brambory 400 g
  • Olej slunečnicový 3 plž
  • Pažitka čerstvá 20 g
  • Máslo 40 g
  • Mleté maso vepřové 450 g
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Ajvar 6 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Mix listových salátů 2 hrs.
  • Brambory 400 g
  • Olej slunečnicový 3 plž
  • Pažitka čerstvá 20 g

Příprava

1
V míse promíchejte 450 g mletého vepřového masa s 1 nadrobno nakrájenou cibulí a 2 stroužky prolisovaného česneku. Přidejte k masu 3 lžíce ajvaru, osolte a opepřete.
2
Navlhčete si ruce vodou a tvarujte válečky o délce 6 cm. Do každého zapíchněte dřevěnou špejli a opékejte na grilovací pánvi potřené olejem. Z každé strany tak dlouho, dokud nebude výrazná kůrka. Z pánve skládejte na plech. Špejle nevytahujte.
3
Troubu předehřejte na 180 °C a vložte plech s opečenými čevapčiči. Pečte 10 minut. Během pečení oloupejte 400 g nových brambor, rozpulte je a vařte ve slané vodě 15–20 minut doměkka.
4
Na uvařené a slité brambory dejte 40 g másla a nechte ho rozpustit. Přidejte nasekanou pažitku. Servírujte společně s hotovými čevapčiči, mističkou ajvaru a směsí čerstvých listů salátku. Věřte, že s tímto receptem se vaše myšlenky vrátí k letní dovolené.
1
V míse promíchejte 450 g mletého vepřového masa s 1 nadrobno nakrájenou cibulí a 2 stroužky prolisovaného česneku. Přidejte k masu 3 lžíce ajvaru, osolte a opepřete.
2
Navlhčete si ruce vodou a tvarujte válečky o délce 6 cm. Do každého zapíchněte dřevěnou špejli a opékejte na grilovací pánvi potřené olejem. Z každé strany tak dlouho, dokud nebude výrazná kůrka. Z pánve skládejte na plech. Špejle nevytahujte.
3
Troubu předehřejte na 180 °C a vložte plech s opečenými čevapčiči. Pečte 10 minut. Během pečení oloupejte 400 g nových brambor, rozpulte je a vařte ve slané vodě 15–20 minut doměkka.
4
Na uvařené a slité brambory dejte 40 g másla a nechte ho rozpustit. Přidejte nasekanou pažitku. Servírujte společně s hotovými čevapčiči, mističkou ajvaru a směsí čerstvých listů salátku. Věřte, že s tímto receptem se vaše myšlenky vrátí k letní dovolené.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Jak udělat čevapčiči zdravější
    Slunečnicový olej nahraďte řepkovým. Ten obsahuje vyvážený poměr omega-3 a omega-6 mastných kyselin. Nové brambory pečlivě omyjte a vařte je ve slupce. Vkládejte je do vroucí vody. Tím si zachovají více prospěšných látek. Jídlo doplňte o salát z fermentované zeleniny.
  • Co byste o mletém masu měli vědět
    U mletého masa bychom si měli dávat pozor na skladování. V lednici ho skladujeme do 4 °C a spotřebujeme do data uvedeného na obalu. Při nákupu je důležité číst etikety a sledovat množství tuku, které je uvedeno v procentech. Čím více tuku obsahuje, tím méně kvalitního masa.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 9 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 23 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 9 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 9 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 23 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.