1
V míse promíchejte 450 g mletého vepřového masa s 1 nadrobno nakrájenou cibulí a 2 stroužky prolisovaného česneku. Přidejte k masu 3 lžíce ajvaru, osolte a opepřete.
2
Navlhčete si ruce vodou a tvarujte válečky o délce 6 cm. Do každého zapíchněte dřevěnou špejli a opékejte na grilovací pánvi potřené olejem. Z každé strany tak dlouho, dokud nebude výrazná kůrka. Z pánve skládejte na plech. Špejle nevytahujte.
3
Troubu předehřejte na 180 °C a vložte plech s opečenými čevapčiči. Pečte 10 minut. Během pečení oloupejte 400 g nových brambor, rozpulte je a vařte ve slané vodě 15–20 minut doměkka.
4
Na uvařené a slité brambory dejte 40 g másla a nechte ho rozpustit. Přidejte nasekanou pažitku. Servírujte společně s hotovými čevapčiči, mističkou ajvaru a směsí čerstvých listů salátku. Věřte, že s tímto receptem se vaše myšlenky vrátí k letní dovolené.
1
V míse promíchejte 450 g mletého vepřového masa s 1 nadrobno nakrájenou cibulí a 2 stroužky prolisovaného česneku. Přidejte k masu 3 lžíce ajvaru, osolte a opepřete.
2
Navlhčete si ruce vodou a tvarujte válečky o délce 6 cm. Do každého zapíchněte dřevěnou špejli a opékejte na grilovací pánvi potřené olejem. Z každé strany tak dlouho, dokud nebude výrazná kůrka. Z pánve skládejte na plech. Špejle nevytahujte.
3
Troubu předehřejte na 180 °C a vložte plech s opečenými čevapčiči. Pečte 10 minut. Během pečení oloupejte 400 g nových brambor, rozpulte je a vařte ve slané vodě 15–20 minut doměkka.
4
Na uvařené a slité brambory dejte 40 g másla a nechte ho rozpustit. Přidejte nasekanou pažitku. Servírujte společně s hotovými čevapčiči, mističkou ajvaru a směsí čerstvých listů salátku. Věřte, že s tímto receptem se vaše myšlenky vrátí k letní dovolené.