Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBáječně jednoduché vepřové koleno sous vide
Albert logoAlbert logo
  • Báječně jednoduché vepřové koleno sous vide

Báječně jednoduché vepřové koleno sous vide

Mimořádně křehké maso připravené moderní metodou sous vide, při které se vaří ve vakuu po dobu několika hodin při teplotě 85 °C. Díky tomu si pokrm zachová šťavnatost, neobyčejnou jemnost a delikátní chuť. Zážitek z kvalitního kusu Sous vide vepřového kolena za to stojí.
Báječně jednoduché vepřové koleno sous vide
Velmi snadné
31-45 minut
3/5
Česká
Bezlepkové
Sous Vide
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Česnek 6 strouž.
  • Zakysaná smetana 180 g
  • Sůl
  • Majonéza 2 plž
  • Petrželka čerstvá 4 plž
  • Pepř
  • Vepřové koleno sous-vide 1 ks
  • Česnek 6 strouž.
  • Zakysaná smetana 180 g
  • Sůl
  • Majonéza 2 plž
  • Petrželka čerstvá 4 plž
  • Pepř
  • Vepřové koleno sous-vide 1 ks

Příprava

1
Pro přípravu masa v troubě odstraňte svrchní papírový obal. Maso ponechte ve vakuovém sáčku, vložte do pekáče nebo zapékací mísy a nezakrývejte. Pečte 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
2
Pro křupavou kůrčičku odstraňte sáček a dejte ještě na 10 minut zapéct pod gril.
3
Maso lze připravit i v mikrovlnné troubě. Ponechte v neporušeném vakuovém sáčku a ohřívejte čtyři minuty při výkonu 600 W.
4
Anebo jednoduše vložte na 30 minut do hrnce s vroucí vodou.
5
Na přípravu omáčky utřete česnek se solí a vmíchejte do zakysané smetany. Přidejte majonézu, nasekanou petrželku a dochuťte čerstvě mletým pepřem.
1
Pro přípravu masa v troubě odstraňte svrchní papírový obal. Maso ponechte ve vakuovém sáčku, vložte do pekáče nebo zapékací mísy a nezakrývejte. Pečte 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
2
Pro křupavou kůrčičku odstraňte sáček a dejte ještě na 10 minut zapéct pod gril.
3
Maso lze připravit i v mikrovlnné troubě. Ponechte v neporušeném vakuovém sáčku a ohřívejte čtyři minuty při výkonu 600 W.
4
Anebo jednoduše vložte na 30 minut do hrnce s vroucí vodou.
5
Na přípravu omáčky utřete česnek se solí a vmíchejte do zakysané smetany. Přidejte majonézu, nasekanou petrželku a dochuťte čerstvě mletým pepřem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 48 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 20 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 48 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.