1
Troubu rozehřejte na teplotu 180°C. Očištěný celer nakrájejte na kusy a dejte do pekáče. Zakapejte olejem a pečte 30 minut. Mezitím uvařte brambory ve slupce a slijte je. Oloupejte je a mírně zchladlé nastrouhejte. Osolte a opepřete. Přidejte vychladlý a nastrouhaný pečený celer. Přimíchejte parmazán s moukou a vejcem a na pomoučněné pracovní ploše vypracujte měkké, nelepivé těsto.
2
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Těsto rozdělte na 4 části a z každé vyválejte na prst silný váleček. Nakrájejte jej na centimetrové kousky a ty nasypte do vroucí vody. Vařte 2 až 3 minuty, dokud nevyplavou na hladinu. Hotové gnocchi slijte.
3
Nasypte je do pánve s rozehřátým máslem. Orestujte dozlatova, přidejte omytý a osušený špenát a nechte zavadnout. Rozdělte na talíře, posypte rozdrobeným sýrem a nasucho orestovanými ořechy.
1
Troubu rozehřejte na teplotu 180°C. Očištěný celer nakrájejte na kusy a dejte do pekáče. Zakapejte olejem a pečte 30 minut. Mezitím uvařte brambory ve slupce a slijte je. Oloupejte je a mírně zchladlé nastrouhejte. Osolte a opepřete. Přidejte vychladlý a nastrouhaný pečený celer. Přimíchejte parmazán s moukou a vejcem a na pomoučněné pracovní ploše vypracujte měkké, nelepivé těsto.
2
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Těsto rozdělte na 4 části a z každé vyválejte na prst silný váleček. Nakrájejte jej na centimetrové kousky a ty nasypte do vroucí vody. Vařte 2 až 3 minuty, dokud nevyplavou na hladinu. Hotové gnocchi slijte.
3
Nasypte je do pánve s rozehřátým máslem. Orestujte dozlatova, přidejte omytý a osušený špenát a nechte zavadnout. Rozdělte na talíře, posypte rozdrobeným sýrem a nasucho orestovanými ořechy.