1
Troubu předehřejte na 200 °C.
2
Smíchejte cukr, droždí a 125 ml vlažné vody ve velké míse. Zakryjte a na teplém místě nechte 10–12 minut stát.
3
Vmíchejte olej a dalších 165 ml vlažné vody. Přidejte obě mouky, dýňová semínka, 1 lžičku slunečnicových semínek, ořechy a 1 lžičku soli a promíchejte vařečkou. Pak hněťte na lehce pomoučené ploše asi 5 minut do hladkého, elastického těsta.
4
Přendejte do čisté mísy, přetáhněte potravinářskou fólií a nechte na teplém místě 2 hodiny kynout, aby těsto zdvojnásobilo svůj objem.
5
Pak lehce prohněťte, přepůlte a z každé půlky vyválejte bagetu. Obě dejte na plech, po celé ploše do nich udělejte zářezy, potřete máslem a posypte zbylými semínky. Pečte asi 40 minut dozlatova.
1
Troubu předehřejte na 200 °C.
2
Smíchejte cukr, droždí a 125 ml vlažné vody ve velké míse. Zakryjte a na teplém místě nechte 10–12 minut stát.
3
Vmíchejte olej a dalších 165 ml vlažné vody. Přidejte obě mouky, dýňová semínka, 1 lžičku slunečnicových semínek, ořechy a 1 lžičku soli a promíchejte vařečkou. Pak hněťte na lehce pomoučené ploše asi 5 minut do hladkého, elastického těsta.
4
Přendejte do čisté mísy, přetáhněte potravinářskou fólií a nechte na teplém místě 2 hodiny kynout, aby těsto zdvojnásobilo svůj objem.
5
Pak lehce prohněťte, přepůlte a z každé půlky vyválejte bagetu. Obě dejte na plech, po celé ploše do nich udělejte zářezy, potřete máslem a posypte zbylými semínky. Pečte asi 40 minut dozlatova.