Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBaby krůta na pomerančích
Albert logoAlbert logo
  • Baby krůta na pomerančích

Baby krůta na pomerančích

Když se celá rodina sejde na svátky, je to nejlepší příležitost dopřát si opravdu honosnou pečeni. Baby krůta má ideální velikost, aby se dobře pekla, a zároveň je na ní dost masa pro širší rodinu.
Baby krůta na pomerančích
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Vánoce
Hlavní chod

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Máslo 80 g
  • Koření provensálské 2 plž
  • Krůta baby 1 ks
  • Sůl 2 člž
  • Pepř
  • Pomeranč 1 ks
  • Pomerančová šťáva 80 ml
  • Marmeláda pomerančová 100 g
  • Med 1 plž
  • Kapusta růžičková 400 g
  • Skořice mletá 1/2 člž
  • Rýže 300 g
  • Máslo 80 g
  • Koření provensálské 2 plž
  • Krůta baby 1 ks
  • Sůl 2 člž
  • Pepř
  • Pomeranč 1 ks
  • Pomerančová šťáva 80 ml
  • Marmeláda pomerančová 100 g
  • Med 1 plž
  • Kapusta růžičková 400 g
  • Skořice mletá 1/2 člž
  • Rýže 300 g

Příprava

1
Troubu předehřejte na 220 °C.
2
Provensálské bylinky smíchejte se solí a pepřem. Dvě lžičky směsi vetřete dovnitř krůty, zbytek nechte stranou. Vložte oloupaný a rozpůlený pomeranč. Otvor uzavřete pomocí párátek a nohy svažte.
3
Máslo rozpusťte a smíchejte se zbylou bylinkovou směsí, kterou potřete krůtu. Položte na pekáč prsíčky dolů, podlijte trochou vody a vložte do trouby. Po deseti minutách snižte teplotu na 170 °C a pečte tři a půl hodiny. V polovině pečení krůtu obraťte a průběžně polévejte výpekem. Pokud by začala hnědnout příliš rychle, zakryjte ji alobalem.
4
Svařte pomerančovou šťávu s medem, skořicí a pomerančovou marmeládou na glazuru. Před koncem pečení krůtu potřete a nechte zkaramelizovat.
5
Růžičkovou kapustu očistěte a nakrájejte. Na rozpuštěném másle krátce orestujte do změknutí a posolte. Spolu s vařenou rýží podávejte jako přílohu k pečené krůtě.
1
Troubu předehřejte na 220 °C.
2
Provensálské bylinky smíchejte se solí a pepřem. Dvě lžičky směsi vetřete dovnitř krůty, zbytek nechte stranou. Vložte oloupaný a rozpůlený pomeranč. Otvor uzavřete pomocí párátek a nohy svažte.
3
Máslo rozpusťte a smíchejte se zbylou bylinkovou směsí, kterou potřete krůtu. Položte na pekáč prsíčky dolů, podlijte trochou vody a vložte do trouby. Po deseti minutách snižte teplotu na 170 °C a pečte tři a půl hodiny. V polovině pečení krůtu obraťte a průběžně polévejte výpekem. Pokud by začala hnědnout příliš rychle, zakryjte ji alobalem.
4
Svařte pomerančovou šťávu s medem, skořicí a pomerančovou marmeládou na glazuru. Před koncem pečení krůtu potřete a nechte zkaramelizovat.
5
Růžičkovou kapustu očistěte a nakrájejte. Na rozpuštěném másle krátce orestujte do změknutí a posolte. Spolu s vařenou rýží podávejte jako přílohu k pečené krůtě.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 50 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 22 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 50 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.