1
Na vymazání formy si dávám záležet. Trochu másla si rozehřeji v kastrůlku a mašlovačkou jím potřu každý zákrut formy. Na dno pak nasypu velkou hrst jemně mleté strouhanky a otáčím formou po straně tak, aby se nalepila na celou plochu, včetně středového trnu. Přebytečnou strouhanku vysypu.
2
Rozehřeji troubu na 160 °C. V míse nejdřív utřu všechen cukr se žloutky a máslem. Pak přidávám tvaroh, tuhý sníh z bílků a postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva. Umíchám do hladkého, nadýchaného těsta.
3
Těsto pomalu a rovnoměrně vliji do formy. Nepohybuji formou, ale mísou. S těstem zacházím jak s křehkým porcelánem. To proto, že kdybych s formou drcla, srazí se mi i bábovka.
4
Bábovka se peče dlouho, ale dívám se na ni jen přes okno trouby, rozhodně ji nevyndávám, abych se přesvědčila, jestli už není hotová. Po hodině ji vyndám, zkontroluji špejlí, jestli se těsto nepřilepí, formu po obvodu obalím mokrou utěrkou a téměř vychladlou ji vyklopím a pocukruji. A je to!
1
Na vymazání formy si dávám záležet. Trochu másla si rozehřeji v kastrůlku a mašlovačkou jím potřu každý zákrut formy. Na dno pak nasypu velkou hrst jemně mleté strouhanky a otáčím formou po straně tak, aby se nalepila na celou plochu, včetně středového trnu. Přebytečnou strouhanku vysypu.
2
Rozehřeji troubu na 160 °C. V míse nejdřív utřu všechen cukr se žloutky a máslem. Pak přidávám tvaroh, tuhý sníh z bílků a postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva. Umíchám do hladkého, nadýchaného těsta.
3
Těsto pomalu a rovnoměrně vliji do formy. Nepohybuji formou, ale mísou. S těstem zacházím jak s křehkým porcelánem. To proto, že kdybych s formou drcla, srazí se mi i bábovka.
4
Bábovka se peče dlouho, ale dívám se na ni jen přes okno trouby, rozhodně ji nevyndávám, abych se přesvědčila, jestli už není hotová. Po hodině ji vyndám, zkontroluji špejlí, jestli se těsto nepřilepí, formu po obvodu obalím mokrou utěrkou a téměř vychladlou ji vyklopím a pocukruji. A je to!