Babičky vždycky věděly, že dobrý dezert dokáže z obyčejného dne udělat svátek. Ostatně bábovka má tak noblesní tvar, že obyčejný stůl povýší na slavnostní tabuli. Zkuste ji podle našeho tradičního receptu, připravená je za chvilku.
Velmi snadné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Dezert
Ingredience
Složení
12 porcí
Máslo 200 g
Mouka polohrubá 380 g
Vejce 6 ks
Cukr moučkový 200 g
Vlašské ořechy mleté 200 g
Kypřící prášek 1 ks
Smetana ke šlehání 250 ml
Máslo 200 g
Mouka polohrubá 380 g
Vejce 6 ks
Cukr moučkový 200 g
Vlašské ořechy mleté 200 g
Kypřící prášek 1 ks
Smetana ke šlehání 250 ml
Příprava
1
Troubu předehřejte na 170 °C. Bábovkovou formu pečlivě vymažte máslem a vysypte moukou. Rozklepněte vajíčka a oddělte žloutky od bílků.
2
Změklé máslo s polovinou cukru vyšlehejte do pěny. Vmíchejte žloutky a začněte postupně zapracovávat mouku s práškem do pečiva a smetanu. Z bílků ušlehejte sníh a před koncem šlehání přidejte cukr, aby se sníh ušlehal pěkně tuhý. Vmíchejte do těsta a nakonec přidejte i mleté ořechy.
3
Vlijte do formy, uhlaďte na povrchu a pečte přibližně 60 minut. Nechte vychladnout a opatrně vyklopte z formy.
1
Troubu předehřejte na 170 °C. Bábovkovou formu pečlivě vymažte máslem a vysypte moukou. Rozklepněte vajíčka a oddělte žloutky od bílků.
2
Změklé máslo s polovinou cukru vyšlehejte do pěny. Vmíchejte žloutky a začněte postupně zapracovávat mouku s práškem do pečiva a smetanu. Z bílků ušlehejte sníh a před koncem šlehání přidejte cukr, aby se sníh ušlehal pěkně tuhý. Vmíchejte do těsta a nakonec přidejte i mleté ořechy.
3
Vlijte do formy, uhlaďte na povrchu a pečte přibližně 60 minut. Nechte vychladnout a opatrně vyklopte z formy.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!