1
Omyté baby okurky podélně rozkrojte a na spodních užších stranách ještě seřízněte. Z poloviny omyté okurky hadovky nakrájejte 8 koleček, všechny olivy přepulte. Připravenou ¼ papriky nakrájejte na půlměsíčky do tvaru pusinky.
2
Avokádo rozkrojte podélně, vyjměte pecku a rozmačkejte v misce vidličkou spolu se lžičkou citronové šťávy. Podle chuti přisolte. Chléb nakrájejte na 4 krajíce a každý z nich namažte v dolní polovině rozmačkaným avokádem. Abyste docílili oblého tvaru, použijte sklenici. Položte ji na chléb a okolo rozmázněte pomazánku až do krajů.
3
Na každé kolečko okurky naneste do středu malé množství avokáda a „přilepte“ jím okurky do horní části chlebů jako oči. Na ně položte půlky oliv a ještě je vyplňte avokádem.
4
Baby okurky položte po stranách krajíců řeznou stranou dolů jako nohy, tlustší konce jsou nahoře. Na seříznuté plochy ještě přiložte petrželový list, pokud by nedržel, lehce jej navlhčete. Žabky přendejte na talíř a nakonec přidejte papriky jako pusinky. Na talířích můžete ještě vytvořit lekníny ze špenátových lístků a plátků ředkviček. Žabičky jsou připraveny na skok do pusy. Dobrou chuť.
1
Omyté baby okurky podélně rozkrojte a na spodních užších stranách ještě seřízněte. Z poloviny omyté okurky hadovky nakrájejte 8 koleček, všechny olivy přepulte. Připravenou ¼ papriky nakrájejte na půlměsíčky do tvaru pusinky.
2
Avokádo rozkrojte podélně, vyjměte pecku a rozmačkejte v misce vidličkou spolu se lžičkou citronové šťávy. Podle chuti přisolte. Chléb nakrájejte na 4 krajíce a každý z nich namažte v dolní polovině rozmačkaným avokádem. Abyste docílili oblého tvaru, použijte sklenici. Položte ji na chléb a okolo rozmázněte pomazánku až do krajů.
3
Na každé kolečko okurky naneste do středu malé množství avokáda a „přilepte“ jím okurky do horní části chlebů jako oči. Na ně položte půlky oliv a ještě je vyplňte avokádem.
4
Baby okurky položte po stranách krajíců řeznou stranou dolů jako nohy, tlustší konce jsou nahoře. Na seříznuté plochy ještě přiložte petrželový list, pokud by nedržel, lehce jej navlhčete. Žabky přendejte na talíř a nakonec přidejte papriky jako pusinky. Na talířích můžete ještě vytvořit lekníny ze špenátových lístků a plátků ředkviček. Žabičky jsou připraveny na skok do pusy. Dobrou chuť.