1
Troubu předehřejte na 200 °C. Ve velkém hrnci rozpalte 2 lžíce oleje, přidejte kostky masa a ze všech stran je dohněda opečte, aby se maso zatáhlo a udrželo si uvnitř veškerou šťávu. Pak maso vyjměte z hrnce, naopak do něj dejte zbylý olej a na něm doměkka osmahněte lilek. Lilek vyjměte, do hrnce vsypte cukr a nechte jej zkaramelizovat. Pak vraťte do hrnce maso i lilek a přidejte rovněž badyán a skořici, opatrně, ale důkladně promíchejte, aby se vše obalilo karamelem.
2
Pak přidejte cibuli, zázvor a polovinu chilli papričky a pár minut opékejte. Poté vmíchejte i koriandr a rybí omáčku, vlijte tolik vody, aby bylo maso z velké části ponořené, přiklopte a dejte na hodinu do trouby. Poté dochuťte šťávou z limety, případně i rybí omáčkou. Podávejte ozdobené koriandrem.
3
TIP: Jako přílohu podávejte rýži, brambory anebo čerstvý chléb.
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Ve velkém hrnci rozpalte 2 lžíce oleje, přidejte kostky masa a ze všech stran je dohněda opečte, aby se maso zatáhlo a udrželo si uvnitř veškerou šťávu. Pak maso vyjměte z hrnce, naopak do něj dejte zbylý olej a na něm doměkka osmahněte lilek. Lilek vyjměte, do hrnce vsypte cukr a nechte jej zkaramelizovat. Pak vraťte do hrnce maso i lilek a přidejte rovněž badyán a skořici, opatrně, ale důkladně promíchejte, aby se vše obalilo karamelem.
2
Pak přidejte cibuli, zázvor a polovinu chilli papričky a pár minut opékejte. Poté vmíchejte i koriandr a rybí omáčku, vlijte tolik vody, aby bylo maso z velké části ponořené, přiklopte a dejte na hodinu do trouby. Poté dochuťte šťávou z limety, případně i rybí omáčkou. Podávejte ozdobené koriandrem.
3
TIP: Jako přílohu podávejte rýži, brambory anebo čerstvý chléb.