1
Rozpuštěných 100 g čokolády, 200 ml smetany, 200 ml mléka a 60 g cukru vložte do mixéru a promixujte. Přelijte do plastové nádoby a vložte do mrazáku. Po 1 hodině směs vyndejte, rychle a lehce prošlehejte ručním šlehačem, vraťte zpět. Tento cyklus 3× zopakujte.
2
Arašídovou zmrzlinu připravte stejným způsobem s použitím 300 ml smetany, 100 ml mléka, arašídového másla a 60 g cukru.
3
Půl hodiny před posledním šleháním zmrzlin vyskládejte formu o průměru 18 cm sušenkami po dně i bocích. Zbylé sušenky rozdrťte a smíchejte s 50 g změklého másla do konzistence drolivého těsta. Vyložte jím dno formy a zafixujte sušenky po stranách. Vložte na 15 minut do lednice.
4
Mezitím ohřejte 50 ml smetany. V pánvi zkaramelizujte 100 g cukru, smetanu k němu přilijte. Vmíchejte máslo a špetku soli. Dejte stranou vychladnout.
5
Do formy střídavě vkládejte čokoládovou a arašídovou zmrzlinu. Nakonec ozdobte karamelovou omáčkou, opraženými arašídy a zbylou nasekanou čokoládou.
6
Vložte do mrazáku a nechte zmrazit 12 hodin.
1
Rozpuštěných 100 g čokolády, 200 ml smetany, 200 ml mléka a 60 g cukru vložte do mixéru a promixujte. Přelijte do plastové nádoby a vložte do mrazáku. Po 1 hodině směs vyndejte, rychle a lehce prošlehejte ručním šlehačem, vraťte zpět. Tento cyklus 3× zopakujte.
2
Arašídovou zmrzlinu připravte stejným způsobem s použitím 300 ml smetany, 100 ml mléka, arašídového másla a 60 g cukru.
3
Půl hodiny před posledním šleháním zmrzlin vyskládejte formu o průměru 18 cm sušenkami po dně i bocích. Zbylé sušenky rozdrťte a smíchejte s 50 g změklého másla do konzistence drolivého těsta. Vyložte jím dno formy a zafixujte sušenky po stranách. Vložte na 15 minut do lednice.
4
Mezitím ohřejte 50 ml smetany. V pánvi zkaramelizujte 100 g cukru, smetanu k němu přilijte. Vmíchejte máslo a špetku soli. Dejte stranou vychladnout.
5
Do formy střídavě vkládejte čokoládovou a arašídovou zmrzlinu. Nakonec ozdobte karamelovou omáčkou, opraženými arašídy a zbylou nasekanou čokoládou.
6
Vložte do mrazáku a nechte zmrazit 12 hodin.