Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyArašídový oreo dort
Albert logoAlbert logo
  • Arašídový oreo dort

Arašídový oreo dort

Arašídový oreo dort
Náročné
Více než 60 minut
3/5
Oslava
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Máslo 70 g
  • Čokoláda hořká 110 g
  • Mléko plnotučné 300 ml
  • Smetana ke šlehání 550 ml
  • Sušenky Oreo 200 g
  • Cukr krupicový 220 g
  • Sůl
  • Arašídy 50 g
  • Arašídové máslo 80 g
  • Máslo 70 g
  • Čokoláda hořká 110 g
  • Mléko plnotučné 300 ml
  • Smetana ke šlehání 550 ml
  • Sušenky Oreo 200 g
  • Cukr krupicový 220 g
  • Sůl
  • Arašídy 50 g
  • Arašídové máslo 80 g

Příprava

1
Rozpuštěných 100 g čokolády, 200 ml smetany, 200 ml mléka a 60 g cukru vložte do mixéru a promixujte. Přelijte do plastové nádoby a vložte do mrazáku. Po 1 hodině směs vyndejte, rychle a lehce prošlehejte ručním šlehačem, vraťte zpět. Tento cyklus 3× zopakujte.
2
Arašídovou zmrzlinu připravte stejným způsobem s použitím 300 ml smetany, 100 ml mléka, arašídového másla a 60 g cukru.
3
Půl hodiny před posledním šleháním zmrzlin vyskládejte formu o průměru 18 cm sušenkami po dně i bocích. Zbylé sušenky rozdrťte a smíchejte s 50 g změklého másla do konzistence drolivého těsta. Vyložte jím dno formy a zafixujte sušenky po stranách. Vložte na 15 minut do lednice.
4
Mezitím ohřejte 50 ml smetany. V pánvi zkaramelizujte 100 g cukru, smetanu k němu přilijte. Vmíchejte máslo a špetku soli. Dejte stranou vychladnout.
5
Do formy střídavě vkládejte čokoládovou a arašídovou zmrzlinu. Nakonec ozdobte karamelovou omáčkou, opraženými arašídy a zbylou nasekanou čokoládou.
6
Vložte do mrazáku a nechte zmrazit 12 hodin.
1
Rozpuštěných 100 g čokolády, 200 ml smetany, 200 ml mléka a 60 g cukru vložte do mixéru a promixujte. Přelijte do plastové nádoby a vložte do mrazáku. Po 1 hodině směs vyndejte, rychle a lehce prošlehejte ručním šlehačem, vraťte zpět. Tento cyklus 3× zopakujte.
2
Arašídovou zmrzlinu připravte stejným způsobem s použitím 300 ml smetany, 100 ml mléka, arašídového másla a 60 g cukru.
3
Půl hodiny před posledním šleháním zmrzlin vyskládejte formu o průměru 18 cm sušenkami po dně i bocích. Zbylé sušenky rozdrťte a smíchejte s 50 g změklého másla do konzistence drolivého těsta. Vyložte jím dno formy a zafixujte sušenky po stranách. Vložte na 15 minut do lednice.
4
Mezitím ohřejte 50 ml smetany. V pánvi zkaramelizujte 100 g cukru, smetanu k němu přilijte. Vmíchejte máslo a špetku soli. Dejte stranou vychladnout.
5
Do formy střídavě vkládejte čokoládovou a arašídovou zmrzlinu. Nakonec ozdobte karamelovou omáčkou, opraženými arašídy a zbylou nasekanou čokoládou.
6
Vložte do mrazáku a nechte zmrazit 12 hodin.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.