Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyAndělské perníčky
Albert logoAlbert logo
  • Andělské perníčky

Andělské perníčky

Andělské perníčky
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
20 porcí
  • Máslo 75 g
  • Mouka hladká 450 g
  • Cukr moučkový 260 g
  • Vejce 3 ks
  • Kakao holandské 2 člž
  • Med 2 plž
  • Jedlá soda 1 člž
  • Skořice mletá 1/2 člž
  • Perníkové koření 2 člž
  • Máslo 75 g
  • Mouka hladká 450 g
  • Cukr moučkový 260 g
  • Vejce 3 ks
  • Kakao holandské 2 člž
  • Med 2 plž
  • Jedlá soda 1 člž
  • Skořice mletá 1/2 člž
  • Perníkové koření 2 člž

Příprava

1
Do mísy prosejte 400 g mouky, 140 g cukru, na kostky nakrájených 75 g másla, rozklepněte 2 vejce, přidejte 2 lžíce medu, 2 lžičky holandského kakaa, 1 lžičku sody, 2 lžičky perníkového koření a ½ lžičky skořice. Uhněťte na hladké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte odležet do lednice na 4 hodiny.
2
Na pomoučněném vále vyválejte perníkové těsto na 4 mm silnou placku. Vykrajovátkem vykrajujte andílky o velikosti 6 cm. Tvary přendejte na plech opatřený pečicím papírem. Perníčky pečte v troubě na 180 °C dozlatova 10 minut.
3
Zbylé vejce oddělte na žloutek a bílek. Rozšlehaným žloutkem potřete ještě horké upečené perníčky, aby se hezky leskly. Bílek smíchejte v misce se zbylými 120 g moučkového cukru na hladkou lesklou polevu.
4
Polevu přendejte do cukrářského sáčku, odstřihněte špičku, aby vám vznikl otvor široký maximálně 1 mm, a postupně perníčky nazdobte. A andělské mlsání je hotové!
1
Do mísy prosejte 400 g mouky, 140 g cukru, na kostky nakrájených 75 g másla, rozklepněte 2 vejce, přidejte 2 lžíce medu, 2 lžičky holandského kakaa, 1 lžičku sody, 2 lžičky perníkového koření a ½ lžičky skořice. Uhněťte na hladké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte odležet do lednice na 4 hodiny.
2
Na pomoučněném vále vyválejte perníkové těsto na 4 mm silnou placku. Vykrajovátkem vykrajujte andílky o velikosti 6 cm. Tvary přendejte na plech opatřený pečicím papírem. Perníčky pečte v troubě na 180 °C dozlatova 10 minut.
3
Zbylé vejce oddělte na žloutek a bílek. Rozšlehaným žloutkem potřete ještě horké upečené perníčky, aby se hezky leskly. Bílek smíchejte v misce se zbylými 120 g moučkového cukru na hladkou lesklou polevu.
4
Polevu přendejte do cukrářského sáčku, odstřihněte špičku, aby vám vznikl otvor široký maximálně 1 mm, a postupně perníčky nazdobte. A andělské mlsání je hotové!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • TIP
    Pokud pospícháte, perníčky upečte z hotového perníkového těsta Albert.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 38 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 31 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 38 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.