1
Do mísy prosejte 400 g mouky, 140 g cukru, na kostky nakrájených 75 g másla, rozklepněte 2 vejce, přidejte 2 lžíce medu, 2 lžičky holandského kakaa, 1 lžičku sody, 2 lžičky perníkového koření a ½ lžičky skořice. Uhněťte na hladké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte odležet do lednice na 4 hodiny.
2
Na pomoučněném vále vyválejte perníkové těsto na 4 mm silnou placku. Vykrajovátkem vykrajujte andílky o velikosti 6 cm. Tvary přendejte na plech opatřený pečicím papírem. Perníčky pečte v troubě na 180 °C dozlatova 10 minut.
3
Zbylé vejce oddělte na žloutek a bílek. Rozšlehaným žloutkem potřete ještě horké upečené perníčky, aby se hezky leskly. Bílek smíchejte v misce se zbylými 120 g moučkového cukru na hladkou lesklou polevu.
4
Polevu přendejte do cukrářského sáčku, odstřihněte špičku, aby vám vznikl otvor široký maximálně 1 mm, a postupně perníčky nazdobte. A andělské mlsání je hotové!
5
TIP: Pokud pospícháte, perníčky upečte z hotového perníkového těsta Albert.
1
Do mísy prosejte 400 g mouky, 140 g cukru, na kostky nakrájených 75 g másla, rozklepněte 2 vejce, přidejte 2 lžíce medu, 2 lžičky holandského kakaa, 1 lžičku sody, 2 lžičky perníkového koření a ½ lžičky skořice. Uhněťte na hladké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte odležet do lednice na 4 hodiny.
2
Na pomoučněném vále vyválejte perníkové těsto na 4 mm silnou placku. Vykrajovátkem vykrajujte andílky o velikosti 6 cm. Tvary přendejte na plech opatřený pečicím papírem. Perníčky pečte v troubě na 180 °C dozlatova 10 minut.
3
Zbylé vejce oddělte na žloutek a bílek. Rozšlehaným žloutkem potřete ještě horké upečené perníčky, aby se hezky leskly. Bílek smíchejte v misce se zbylými 120 g moučkového cukru na hladkou lesklou polevu.
4
Polevu přendejte do cukrářského sáčku, odstřihněte špičku, aby vám vznikl otvor široký maximálně 1 mm, a postupně perníčky nazdobte. A andělské mlsání je hotové!
5
TIP: Pokud pospícháte, perníčky upečte z hotového perníkového těsta Albert.